Duguláselhárítás házilag – olcsó és gyors tippek

2,548 Megtekintés

Az otthonhoz tartozó rendszerek karbantartásáról az ingatlan tulajdonosok rendszerint elfeledkeznek, és csak akkor foglalkoznak velük, ha esetleg már felütötte fejét egy probléma. Nincs ez másként a lefolyókkal kapcsolatban sem, pedig tény, hogy kevés bosszantóbb dolog van a háztartásban, mintha a mosogatót, vagy a kádat nem lehet rendeltetésének megfelelően használni. 

Ha eldugul a lefolyó, akkor elsőként legtöbben a pumpáért nyúlnak, ami sok esetben valóban hasznosnak bizonyul. A konyhai mosogató, vagy a csap esetében a szifon szétszerelése is jó választás lehet, ám arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy melyik alkatrész honnan került leszerelésre. A kád, valamint a padlóösszefolyó esetében azonban nem célszerű ilyesmivel kísérletezni. A duguláselhárítás házilag csak addig ajánlott, amíg nem okozunk szakértelem hiányában több kárt vele, mint hasznot.

A boltok polcain számos duguláselhárító vegyi anyag megtalálható, és gyakorlailag csak pénztárca függvénye, hogy melyik mellett döntünk. Mivel esetükben erős vegyszerekről van szó, így a megfelelő használatra feltétlen ügyelni kell. Ne keverje egymással a termékeket, és ha többszöri próbálkozásra sem jár eredménnyel a duguláselhárítás házilag, akkor forduljon szakemberhez!

A természetes megoldások kedvelői számára is akad néhány praktikus trükk. A szódabikarbóna-ecet párosítás, vagy a trisó, bórax is remek döntés lehet, s ha sikerrel járt, a  jövőben szenteljen időt a megelőzésnek! A forró vizes átöblítés sokat segíthez azon, hogy ne rakódjon le a zsiradék a csövek falán!3 Comments on Duguláselhárítás házilag – olcsó és gyors tippek

  1. a zene az jó

  2. eldugult nagyon árvíz van

Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*