Mi is az a zumba?

2 320 Megtekintés

A zumba gyakorlatilag latin zenére épülő fitness gyakorlatok összessége, mely garantálja tested és lelked tökéletes felfrissülését, miközben a kiváló társaságnak és a sajátos koreográfiáknak köszönhetően jó kedvre is derít. Közben elfelejtheted a mindennapok szürkeségét, monotóniáját, és színt vihetsz az életedbe a zumba órákon.

A szó a ‘zumbear’ igéből származik, egy kolumbiai szleng, jelentése: gyorsan mozogni, és szórakozni. Más latin nyelveken is bulit, partyt jelent.

A koreográfiájának alapját a sokszínűség jelenti, ugyanis megtalálhatóak benne épp úgy az afrikai törzsi táncok, mint a latin-amerikai eredetű salsa alaplépések is. További érdekességet visz a reggaeton is a fitnesses-táncos gyakorlatokba. Ha az előbb felsorolt táncokkal valamilyen szinten tisztában vagy, akkor nem kell izgulnod, hiszen teljes mértékben átélheted a zumba edzések feledhetelen hangulatát. Ha pedig jelenleg ismeretlennek tűntek, akkor se keseredj el, hiszen itt a lehetőség, hogy valami újjal és érdekességgel színesítsd életed.

Különböző speciális óratípusokat fejlesztettek ki, attól függően, hogy kinek ajánlják a gyakorlatokat. A zumba gold az aktív idős korosztály részére lett kifejlesztve. A zumba toning egy olyan változat, ahol súlyzók segítségét is igénybe veszik a mozgás során. A zumbatomic a 4-12 éves korosztálynak lett kifejlesztve, ahol a gyerekek vicces koreográfiát tanulnak meg, és spanyol szókincsük is bővül. Az aqua zumba a vízben történő aqua fitness mozdulatok elsajátítását jelenti.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*