A folyószámlahitel jellemzői

2 805 Megtekintés

A hitelintézetek által kínált lehetőségekkel a háztartások egyre ritkábban mernek élni, hiszen a gazdasági helyzet, a munkerőpiacon tapasztalható viszonyok mind okot adnak az óvatosságra. Van azonban egy hitel típus, amely ennek ellenére egyre nagyobb népszerűségnek örvend a lakosság körében, ez pedig nem más, mint a folyószámlahitel. Kedveltsége azonban korántsem ad örömre okot, ugyanis a váratlan pénzügyi gondok áthidalására szolgáló lehetőséggel általában a mindennapi megélhetés érdekében élnek az ügyfelek.

A folyószámlahitel jellemzői között nem szabad megfeledkezni arról, hogy a THM esetében igen magas. Nem véletlen, hiszen a megújuló hitelkeret szabadon felhasználható, és gyakorlatilag a rendszeres jövedelem kétszeresének erejéig felvehető összeg bármikor igénybe vehető – természetesen a megfelelő szerződés megkötése után.

A piaci kínálatban a gyorskölcsönöknél egyszerűbb igénylési folyamat, és a törlesztés esetén újra felhasználható keretösszeg miatt sokan választják ezt a lehetőséget, ha a havi jövedelem nem fedezi a kiadásokat. Amennyiben egy bizonyos célra szeretné felhasználni az összeget, érdemes körülnéznie a hitelintézetek kínálatában, ugyanis könnyen lehet, hogy a nem szabad felhasználású hitelek között talál majd olyan lehetőséget, mely kedvezőbb THM-et ígér.

A folyószámlahitel jellemzői alapján elmondható, hogy kétségtelenül anyagi biztonságot teremt, és a kamatok is csak addig kerülnek felszámításra, amíg nem kerül újra pluszba az egyenleg, mégis átgondolást érdemel annak felhasználása. A felelős hitelfelvétel mellett akkor sem mehet el, ha az anyagi szükséghelyzet áll elő.Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*