A német ADAC 2015-ös nyári gumi tesztjei

2 707 Megtekintés

Autógumi vásárlás alkalmával sokan tanácstalanul állnak az egyre szélesebb kínálat előtt, és nem tudják eldönteni, vagyok melyik típus is lenne a legjobb választás. A német ADAC évről-évre rendszeresen nyilvánosságra hozza gumitesztjeinek eredményeit, melyek laikusoknak és már kissé tapasztaltabb autósoknak is segítenek eligazodni a már bevált és az új autógumik piacán. Az Autónavigátor gyűjtése alapján ezúttal is két kategóriában, vagyis a a kisautós 185/60 R14 és a kompakt-középkategóriás 205/55 R16 méretben vetettek össze a szakemberek összesen 35 modellt.

Rendszerint ugyanazokat a szempontokat szokták sorra venni a tesztelés során, így összehasonlíthatóvá válnak az egyes gyártók különféle modelljei. A száraz és nedves útviszonyok közötti teljesítés mellett a zajszintet, a kopás ütemét, és természetesen a mindig is kritikus területnek számító fogyasztást vizsgálták ezúttal is.

A kisautós kategóriában a nyári gumik közül idén a Continental ContiPremiumContact 5, a Goodyear EfficientGrip Performance, és a Nokian Line bizonyultak a legjobbaknak, míg a kompakt-középkategóriások közül a Michelin Primacy 3, a Goodyear Efficient Grip Performance és a Continental ContiPremiumContact 5 zsebelték be az első három legjobban teljesítőnek járó helyet.

A www.akciosgumi.hu adatbázisa szerint itthon továbbra is a 20.000 Ft alatti gumik a legnépszerűbbek, s a hazai háztartások számára sokszor még az is gondot jelent, hogy a kritikus kopás elérésekor azonnal lecseréljék az abroncsokat. Pedig a terület és a megfelelő gumi kiválasztása a közlekedés biztonsága szempontjából cseppet sem elhanyagolható. 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*