A páncélszekrény ügyes elrejtése az első lépés a biztonság felé

2 212 Megtekintés
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mindannyiunk életében vannak olyan értékek, melyeket szeretnénk a legnagyobb biztonságban tudni. Tárgyiasult világunkban az okiratok, az adattárolókon elhelyezkedő információk, vagy például egy laptop tartalma sokszor felbecsülhetetlen értékkel bírnak. Mindegy, hogy a nagyi családi ékszereiről van szó, vagy üzleti titkokat rejtő merevlemezekről, a megfelelő széfben biztos helyen tudhatjuk azokat a dolgokat, melyeket nem szeretnénk illetéktelenek elé tárni. Ma már otthoni használatra is beszerezhetünk minden extrával ellátott széfeket, amelyek védelmet biztosítanak értékeinknek.

 

De vajon mennyire megbízható ez a védelem? Feltörhetetlen széf nincsen, és ezt még a legnevesebb gyártók sem titkolják. A tapasztalatok azt mutatják, hogy csak idő kérdése, és a széftörésre specializálódott személyek még a legmodernebb rendszereket is képesek kiiktatni. Egyet jelent ez azzal, hogy még a széfben sem bízhatunk meg? Nem lehet elégszer hangsúlyozni az időtényező fontosságát, ugyanis egy-egy betörés rendszerint eléggé behatárolt az idő kapcsán. Minél tovább maradnak az illetéktelenek a lakásban, annál nagyobb az esélye a lebukásnak, ráadásul a biztonságtechnikai rendszerek és a helyszínre érkezők is komoly veszélyt jelentenek számukra.

 

Nem csak a jó megválasztott széf típus a fontos, hanem annak elhelyezése is. A Szefnagyker.com szerint a legbiztosabb mód arra, hogy ne raboljanak ki, ha a széfet meg sem találják. Mindannyian ismerjük a kép mögött elhelyezett széf esetét, amelyet a filmekben rendszerint elsőre megtalálnak a betörők. A valóságban azonban másként megy a dolog. Ha csak nem rendelkeznek az illetéktelen behatolós jelentős helyismerettel, akkor elsőre egy idegen terep fogadja őket. Éppen elég tájékozódni és ügyelni a csendre, az elrejtett széf megtalálása pedig csak további problémát és időhúzást jelent számukra.

 

Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni azt, hogy a széf beszereltetése során a strapabíró elhelyezésre és az elrejtésre is ügyelni kell. Célszerű úgy választani a széf kínálatból, hogy az a benne tároltak méretének és jellegének megfelelő legyen. A speciális laptop széfek nagy népszerűségnek örvendenek, de a biztonságot szem előtt tartva egyre több magánszemély dönt az olyan exkluzív típusok mellett, melyek egykoron kizárólag az irodaházak sajátjai voltak.

 

 

 

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*