Adventi lazító hétvége

2 425 Megtekintés
advent advent

Néha jó lenne kicsit megállítani a rohanó időt, hogy lélegzethez jusson az ember. Az ünnepek közeledtével bizony sok felnőttben erősödik fel ez a vágy, hiszen a teendők sora ilyenkor végtelennek tűnhet. Habár az időt megállítani nem lehet, azért egy kis lazítás, egy kis elcsendesedés, béke és nyugalom mindenkinek megjár.

A napi rutin közben, a szoros év végi határidők közepette bizony nehéz megélni az ünnepek közeledtének érzelmi töltöttségét. A vasárnapi gyertyagyújtások lehetőséget adnak arra, hogy kicsit elmélázzon az ember, de mindez azért még kevés ahhoz, hogy igazán ráhangolódhassunk lelkiekben is a Karácsonyra.

Ahhoz, hogy az ünnep szép és békés legyen természetesen nem a csillogás, az ajándéközön szükséges, hanem az együttlét szeretteinkkel, hogy érezzük és éreztessük: nem egyedül állunk a világban. Ehhez az érzéshez viszont ki kell szakadni a mindennapok mókuskerekéből, még ha csak pár órára is, el kell felejteni a sürgető tennivalókat, sutba dobni kicsit a kötelességeket. Erre pedig egy adventi vásár, amely a Karácsony kiváló hírnöke, tökéletes hely.

Adventi vásárt találni napjainkban pedig nem nagy kunszt, hiszen Európa tíz legrangosabb eseménye közé tartozik a fővárosi Vörösmarty téren minden évben megrendezésre kerülő karácsonyi vásár. A vidékieknek sem kell lemondaniuk a forralt boros, mézes- és kürtőskalács illatú, pecsenye zamatú, sült gesztenye ropogtatós kirakodóvásár látogatásról, mert számos nagyváros, mint például Szeged, Győr, Sopron, Pécs is megnyitotta már saját adventi vásárát. Természetesen az utazást év végén is bevállalók még mindig nekilódulhatnak, és élvezhetik a híres bécsi, vagy akár a csodás prágai karácsonyi vásárt is.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*