Arctisztítás fontossága. Mire érdemes nagyon figyelnünk?

320 Megtekintés

A megfelelő arcápolás alapja a bőr alapos és megfelelő tisztítása. Bőrünk egészségének megőrzése érdekében reggel-este alaposan meg kell tisztítanunk arcbőrünket a szennyeződésektől.

Nem is gondolnánk, mennyi szennyeződés rakódhat le az arcbőrünkre akár egyetlen nap folyamán. Nem mindegy azonban, hogy milyen arctisztító terméket használunk. Tilos a szappannal vagy tusfürdővel, rengeteg erre alkalmas, arclemosó termék létezik, így mindenki megtalálja a bőrének legmegfelelőbbet.

Milyen arctisztítót válasszunk?

A választáshoz tisztában kell lennünk azzal milyen típusú az arcbőrünk. Zsíros, vagy száraz, mennyire mitesszeres, lletve pattanásos. Érdemes szivacsot használni a szennyeződések minél alaposabb eltávolítása érdekében. Azonban a szivacsot mindig alaposan öblítsük forró vízben esetleg időre fertőtlenítsük is ki, és mindenképpen szárítsuk, meg. A nedves szivacson, ugyanis elszaporodhatnak különféle kórokozók melyek ártalmasak lehetnek arcbőrünkre nézve.

Alvás sminkben? Tilos!

Mivel a bőrünk éjszaka méregtelenít, így a reggeli rutinunkba is nagyon fontos, hogy beépítsuk az arctisztitást.

Sminkben aludni rendkívül káros. Az arcunkra száradt smink eltömíti a pórusainkat,  és megragadnak rajta a szennyeződések, és ráadásul a bőrünk is könnyebben öregedhet az állandó smink viselés hatására.

A sima, vízzel történő mosás nem elegendő, hiszen a zsíros lerakódás, és a smink sima vízzel nem feloldhatók. Használjunk sminklemosó terméket tisztítás előtt, a minél alaposabb eltávolítás érdekében.

Nagyon fontos, hogy tisztítás során ügyeljünk a megfelelő sorrendre. Milyen kozmetikumot, milyen sorrendben használjunk. Ehhez pontosan ismernünk kell az arctisztítás lépéseit.

Alakítsuk ki saját magunknak a reggeli, és esti arcápolási rutint, mellyel bőrünk fiatalságát, és egészségét hosszú távon megőrizhetjük.

Ha bizonytalan bőrtípusodban és a megfelelő arctisztító termék kiválasztásában mindenképpen kérd kozmetikus segítségét.

Ő segíteni tud neked abban milyen a bőrtípusod, és számodra mi a legmegfelelőbb kozmetikum az arctisztításhoz, és ápoláshoz.Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*