Az elliptikus gépek hatása az emberi szervezetre

1 769 Megtekintés

Fogyni, formálódni szeretne, s tenné ezt akár otthona kényelmében? A fitness-index.hu oldalon számos kondigép közül válogathat, melyek segítségével a négy fal között mozoghat, s tehet aktívan nem csak a vonzó külső érdekében, hanem azért is, hogy fitt és egészséges lehessen. Az edzéshez nekikezdők elsősorban a súlycsökkenést tartják szem előtt, ám fontos tudni, hogy a rendszeres, konmfortzónán túli mozgásnak számos egyéb előnye is van.

A nagy népszerűségnek örvendő elliptikus gépek nyugodt szívvel ajánlhatóak azok számára is, akik nagy túlsúllyal rendelkeznek. Ők jól tudják, hogy még a legkevesebb kardio jellegű mozgás is nagyon megerőltető tud lenni. Az állóképesség növelése számukra éppen olyan fontos, mint a kilók leadása, és természetesen az sem mindegy, hogy ezt mennyire ízületkímélő módon tudják elérni. 

Az elliptikus gépek kifejezetten óvják a sérülékeny ízületeket, így lehetőséget biztosítanak a fogyásra azoknak is, akik akár 20-40 kilótól szeretnének megszabadulni egészségük érdekében. A keringés javítása, a tüdő kapacitásának növelése szintén elérhető ezekkel a gépekkel, hiszen a karok és a lábak egyidejű használata emeli a pulzust, beindítja az anyagcserét, hatékonyan égeti a zsírt.

Ha túlsúlya miatt nem tud azonnal futással kezdeni, vagy kíméletes, de ugyanakkor hatékony mozgásformát keres, a szaküzlet kínálatában megtalálható elliptikus gépek mindenképpen ajánlhatóak erre a célra. Akár kedvenc filmjét is nézheti közben, vagy zenét hallgatva tehet külsejéért, és fittségéért. Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*