Biztonságos mobiltelefon használat

2 998 Megtekintés

A mobileszközök ma már elkísérik a mindennapokat, és legyen szó az okostelefonról, táblagépről, vagy PDA-ról, a számos hasznos funkció nélkülözhetetlen a szórakozáshoz, a kapcsolattartáshoz, valamint a munkavégzés megkönnyítéséhez. Három mobiltulajdonosból kettő biztosan okostelefonnal rendelkezik, ami a benne rejlő lehetőségek mellett azonban sajnos veszélyeket is tartogat. 

A biztonsági cégek felmérései szerint egyre inkább a támadások középpontjába kerülnek az okostelefonok, amire a hackereknek kiváló alkalmat kínálnak az applikációk. A biztonságos mobiltelefon használat szabályaira nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, s ez elsőként az alkalmazások letöltési helyére vonatkozik. A három legnagyobb áruházon kívül nem biztos, hogy érdemes más weboldalakat választani.

Nem kerül pénzbe sem a biztonságos mobiltelefon használat, ugyanis nagyon sok applikáció ingyenesen érhető el, és legyen szó akár a kapcsolattartást, szórakozást elősegítőkről, játékokról, akár a munkavégzés során, vagy a telefonhasználat megkönnyítősekor használtakról, fizetni sem kell azért, hogy telepíthessük ezeket.

A letöltés során érdemes odafigyelni arra, hogy mihez kér hozzáférést telefonunkon az adott alkalmazás, és ennek tudatában dönteni a telepítésről. Ajánlott néha körülnézni az olyan applikációk között is, melyek az okostelefon memóriáját tesztelik, takarítják, vagy éppen a megfelelő vírusvédelmet biztosítják a készülék, és ezzel együtt személyes adataink számára. A biztonságos mobiltelefon használat a körültekintésnél és a veszélyek szem előtt tartásánál kezdődik, erről nem szaba megfeledkezni! Hasonlóan a PC-k esetéhez, az okostelefonok is alkalmasak sajnos arra, hogy jelszavaink illetéktelen kezekbe kerüljenek.Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*