Dübörög a lóerő: a Shelby Mustang GT

2 655 Megtekintés

Ki ne emlékezne a Tolvajtempó legszebb autójára, a Shelby Mustang GT-re? A Nicholas Cage által megszemélyesített, jó útra tért bűnözőnek is jócskán meggyűlt a baja az autó ellopásával. Most a Shelby újra elővett egy Mustangot, hogy kihozza bele a maximumot. Az eredmény a teljesítmény fényében fantasztikusra sikerült.

A Shelby American csapata már 1962 óta foglalkozik különböző autók tunningolásával. A céget Carrol Shelby autóversenyző alapította, aki az ötvenes évek egyik legjobb pilótája volt. Kétszer választották meg az év versenyzőjének, és egy ízben megnyerte a huszonnégy órás Le Mans nagydíjat is.

Az új tervezésben a Mustang GT eredeti karosszériáját szénszálasra cserélték. További újításéként első splitter, hátsó diffúzor és küszöbtoldatok is felszerelésre kerültek, így az autó fantasztikus, egyedi megjelenést kapott. A motorháztetőn csillogó légbeömlők, és a hátsó részre szerelt szárny tovább javítják az autó amúgy is csodás külsejét. A futóműveket is teljesen átszerelték: a gyári lengéscsillapítók, stabilizátorok és rugók helyére a cég által kifejlesztett alkatrészek kerültek.

A Shelby Mustang GT műszaki adataira sem lehet panasz, a legjobbak között van: a 630 lóerős teljesítmény elérését – amely eredetileg is 440 lovacska körül mozgott – sportkipufogó rendszer és kompresszor segíti. A cég szerint, ha valakinek ez kevés lenne, tovább tudják fokozni ezt a számot akár 710-re is. Természetesen ahhoz, hogy ilyen verdával furikázhassunk, mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk: a fejlesztő által eszközölt módosítások majdnem negyvenezer dollárba, átszámítva tizenegy millió forintba kerülnek, ehhez jön még hozzá az eredeti autó ára.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*