Duguláselhárítás házilag – olcsó és gyors tippek

4 258 Megtekintés

Az otthonhoz tartozó rendszerek karbantartásáról az ingatlan tulajdonosok rendszerint elfeledkeznek, és csak akkor foglalkoznak velük, ha esetleg már felütötte fejét egy probléma. Nincs ez másként a lefolyókkal kapcsolatban sem, pedig tény, hogy kevés bosszantóbb dolog van a háztartásban, mintha a mosogatót, vagy a kádat nem lehet rendeltetésének megfelelően használni. 

Ha eldugul a lefolyó, akkor elsőként legtöbben a pumpáért nyúlnak, ami sok esetben valóban hasznosnak bizonyul. A konyhai mosogató, vagy a csap esetében a szifon szétszerelése is jó választás lehet, ám arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy melyik alkatrész honnan került leszerelésre. A kád, valamint a padlóösszefolyó esetében azonban nem célszerű ilyesmivel kísérletezni. A duguláselhárítás házilag csak addig ajánlott, amíg nem okozunk szakértelem hiányában több kárt vele, mint hasznot.

A boltok polcain számos duguláselhárító vegyi anyag megtalálható, és gyakorlailag csak pénztárca függvénye, hogy melyik mellett döntünk. Mivel esetükben erős vegyszerekről van szó, így a megfelelő használatra feltétlen ügyelni kell. Ne keverje egymással a termékeket, és ha többszöri próbálkozásra sem jár eredménnyel a duguláselhárítás házilag, akkor forduljon szakemberhez!

A természetes megoldások kedvelői számára is akad néhány praktikus trükk. A szódabikarbóna-ecet párosítás, vagy a trisó, bórax is remek döntés lehet, s ha sikerrel járt, a  jövőben szenteljen időt a megelőzésnek! A forró vizes átöblítés sokat segíthez azon, hogy ne rakódjon le a zsiradék a csövek falán!3 Comments on Duguláselhárítás házilag – olcsó és gyors tippek

  1. a zene az jó

  2. eldugult nagyon árvíz van

Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*