Egyre többen rendelnek társasjátékokat online

580 Megtekintés

Habár a társasjáték boltoknak kétségtelenül megvan az egyedi hangulatuk, ma már olyan elképesztő választék érhető el, hogy azt sokkal könnyebb online áttekinteni.

Bár a társasjátékok világa elsősorban fából, műanyagból és kartonból áll, ez nem jelenti azt, hogy az iparág nem tartott volna lépést a korral! És itt még nem is az elektromos kütyüket vagy telefonos appokat felhasználó játékokra gondolunk (bár mind az Unlock és a Bűnügyi Krónikák kiérdemelnének egy róluk szóló cikket), hanem a társasjátékokat körülvevő, folyamatosan fejlődő kultúrára!

Jönnek a játékos játékosok

Hiszen egyre több háztartásban magától értetődő, hogy modern, emberbarát társasjátékot találjunk (Bang!-től kezdve a Dobble-n át) és, ahogyan a hobbi a keménymagon kívül is elkezdett mindenkit bekebelezni, a játék beszerzési folyamata is egyre kényelmesebbé és egyszerűbbé vált! Manapság a klasszikus értelemben vett játékboltokon kívül tucatnyi klub, bolt és hasonló kávézó (mint, példának okáért a Gémklub) szolgálja ki a társasjátékozni vágyók igényeit, de a terjedést leginkább, nem igazán meglepő módon, az internet szolgáltatja!

Világhálón harap a pók!

Bizony, a világot összekötő, többnyire macskákat tartalmazó csőhálózat (röviden: az internet) egyre nagyobb teret nyer a társasjáték-kereskedelemben is. Bár itt még nem az Amerikában található „reggel-megrendelem-estére-otthon-vár” féle kényelemről van szó, azért az interneten keresztül megrendelt játékok száma egyre inkább nő! Még relatíve konzervatív átlagokkal számolva is tavalyhoz képest egy harmadával emelkedett a digitális vásárlások aránya, ami, ha belegondolunk, nem túlságosan meglepő. A mai világban az internetes rendelések növekedése több okból kifolyólag is elkerülhetetlenül növekedik, és növekedni is fog!

E-lcsábítás

Közösségi életünket elnyomó többségben a digitális világban töltjük, így amikor valami izgalmas termékről (például… társasjátékról) hallunk valamit, rögtön elérhető az internetes keresés majd vásárlás lehetősége! Érezhető, hogy az indulatból való vásárlás könnyebb, mint valaha, és minél jobban beleássuk magunkat a társasjátékozás témájába, annál több fronton érhet el minket a kísértés!

Pesze nem lesz mindenkiből kickstarteres-különleges-kiadásokra vadászó társasjáték-mániákus (bár pár kollégám szerint nincs is jobb dolog annál a világon), de aki már egyszer átélte az online rendelés kényelmét, előbb vagy utóbb megint egy webshopban fogja találni magát!

Mindennapi meglepetés

Rásegít a dologra, hogy a társasjátékokat mintha online rendelésre teremtették volna: rögtön dobozolva kezdi az útját, nem rohad, nem gyengül, nem kell személyes igényekhez igazodnia (mint pl. a ruházatnak), és a rázkódástól se esik semmi baja. Arról nem is beszélve, hogy, bár a társasjáték boltoknak kétségtelenül megvan az egyedi hangulatuk, ma már olyan elképesztő választék érhető el, hogy azt sokkal könnyebb online áttekinteni.

Egy nemzet, egy játékközösség!

Nem szabad továbbá elfelejteni, hogy nem mindenki él egy nagyvárosban, és ha jó sokáig nem Egerben, Pécsett vagy épp Budapest körül éltél, akkor legtöbbször a nagyobb társas közösség, és a velük járó vad, új játékok sem értek el hozzád! De a postás bácsi mindenhova előbb vagy utóbb eljut, és ahogyan Magyarország legrejtettebb zegzuga is lassan hozzászokik az internet használatához, az aktív felhasználóbázis is egyre inkább növekedni fog!

Na és te hányszor rendeltél már online?


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*