Egyszerre nyíló tavaszi virágok

4 521 Megtekintés

A kertészkedés legszebb része, amikor látja az ember a keze munkáját életre kelni. Az elültetett tavaszi virágok még a kezdő kertészek számára is hamar örömet hoznak, hiszen a hagymások már annyi tápanyagot szívnak magukba az ültetés előtt, amelyből különösebb gondoskodás nélkül hamar gyönyörű növény válik. A tavaszi virágok ültetésének két fő időszaka van.

Egyeseket, mint a kardvirág, kála, frézia, szellőrózsa, dália tavasszal kell kiültetni ugyanúgy, mint a tulipánt vagy a jácintot.

Addig speciális körülmények között kell tartani, naptól védve. A tavaszi virágok másik kategóriájába tartoznak azok, amelyeket ősszel kell kiültetni ahhoz, hogy tavasszal sikeresen kihajtsanak. Ilyen például az amarillis.

Ez a virág egész tél folyamán eléggé aktív a földben, és szüksége van arra, hogy kint legyen, míg a tél elvonul. Ha azt tervezi, hogy látvány szempontjából sem mellékesen szeretné beültetni a kertjét, akkor érdemes egy helyről megvásárolnia a hagymákat. Így nem történhet meg az, hogy míg az egyik fajta már rég virágzott, addig a többi még csak most bújik. A tavaszi virágok virágzásának időpontja szerint is lehet ültetni azokat.
Vagyis úgy, hogy egyik fajtát közvetlenül kövesse a másik, így nem egyszerre virágzik el mindegyik, fonnyadt virágokat hagyva a sokat gondozott kertben.
Ezzel a módszerrel egész tavasz végéig bebiztosíthatja magát arra, hogy csodás színekben pompázzon a kiskertje. Ehhez kérjen szakszerű segítséget, ha nincs még tapasztalata, hiszen a tavaszi virágok a fajtán belül is másképpen viselkednek.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*