Elmúlik a nyár…vissza a megszokott kerékvágásba

1 782 Megtekintés
dolgos hétköznapok dolgos hétköznapok

Nem könnyű bizony visszazökkenni egy-egy hosszabb szabadság után a dolgos hétköznapokba. Sőt, ha nemcsak otthon, hanem egy tartalmas nyaralással tölthettük el a szabadság drága perceit, akkor a régi kerékvágásba való visszatalálás még nehezebb lehet.

A megszokott ritmus felvétele nemcsak a dolgozók, az iskolások számára nehéz, hanem még a legkisebbek, az ovisok, sőt még a bölcsődések is “megszenvedik” a hosszú szabadságról való visszatérést. A pihenés édes percei gyorsan elperegnek, mint a homokórában a homokszemek, és ha nem készítjük elő magunkat és a terepet arra a pillanatra, amikor a szabadság véget ér, akkor a hétköznapok a nyakunkba szakadnak.

Aki ügyes, az előre gondolkodik, és úgy tervezi meg szabadsága utáni teendőit, mind otthon, mind a munkában, hogy a kikapcsolódás, pihenés alatt felgyülemlő energiáit ne kelljen azonnal beáldoznia. Ha valaki jó szervező, és lehetősége is van rá, úgy áll vissza a munkába, hogy semmi nagy feladat ne várja. Nem a szabadság utáni első napon kell kiforgatni a világot a sarkából! A munka ütemezése mellett jó, ha a nyaralás utolsó napja nem esik egybe a munkába való visszaállás előtti utolsó nappal.

Persze nem mindenki teheti meg, hogy előre dolgozzon, sem a munkahelyén, sem otthon. Így előfordulhat, hogy az első munkanap úgy érzi az ember, hogy mindenki mindet egyszerre akar, szinte beborítják a feladatok, és mintha minden egyaránt sürgető lenne. Egy ilyen nap után kizsigerelve érkezik haza az ember, és el sem hiszi, hogy csak egy napja annak, hogy vége lett a szabadságának. A legfontosabb ilyenkor, hogy kikapcsoljon az ember, vegyen egy forró, nyugtató fürdőt, és távolítsa el magát a munkahelyi gondokat. Másnap pedig tiszta és kipihent fejjel megálljt parancsolhat az áradatnak, és nem kapkodva felállíthatja a sorrendet a teendői közt.

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*