Ezekre érdemes figyelni használt iPhone vásárlása esetén

1 766 Megtekintés

Használt iPhone vásárlásán gondolkodik? Sokan vannak úgy vele, hogy a kedvezőbb árak érdekében beérik a másodkézből kapott telefonnal. De vajon mennyire éri ez meg? Mire érdemes odafigyelni akkor, ha használtan szeretnénk iPhone-t vásárolni? Amennyiben első ilyen készülékünket szeretnénk beszerezni, úgy fokozottan körültekintőnek érdemes lenni. Ha még csak nem is fogtunk a kezünkbe iPhone-t, akkor célszerű valamelyik szolgáltatónál megismerkedni a kiállított darabbal. Az interneten tájékozódhatunk a készülékadatokról, így már tisztában lehetünk nagyjából azzal, hogy mit tud a kiszemelt darab.

 

A világhálón számos apróhirdetési portállal találkozhatunk, ám ha iPhone beszerzése a cél, akkor az irreálisan alacsony árakat mindenképpen tartsuk gyanúsnak. Ugyan előfordulhat, hogy valaki szeretne megszabadulni ilyen vagy olyan okoknál fogva az ingóságoktól, de nem ez az általános. A túlságosan alacsony árú hirdetések tehát inkább kerülendőek. A hirdetésben megadott képekre link alapján rákereshetünk, s így kiszűrhetjük azokat az eladókat, akik nem saját készülékükről töltöttek fel képet. Elérhető online olyan lehetőség is, melynek segítségével leellenőrizhetjük a készülék sorozatszámát, s így megtudhatjuk, nem lopott-e az. Hasonlóképp ellenőrzésre szolgálhat a készülék IMEI-száma, amelynek hála megtudhatjuk, hogy milyen szolgáltatóhoz tartozik az, vagy független-e. A hivatalos függetlenítésről számlát kérhetünk a tulajdonostól.

 

Nagyon fontos, hogy értékes tárgyaknál, így például iPhone esetében se utaljunk előre a hirdetőnek. Sajnos az utánvét sem jelent garanciát, hiszen a futár biztosan nem várja majd meg, hogy beüzemeljük a készüléket és eldöntsük, valóban megfelelő-e az számunkra. A személyes átvétel bizonyul tehát a legjobb választásnak, de az is lényeges, hogy ne hagyjuk magunkat befolyásolni. Ha mindenáron túl akar adni az eladó a készüléken, és gyanúsan intenzíven szeretne rábeszélni bennünket a vásárlásra, akkor jobb, ha azonnal nemet mondunk. A korrektség leszűrhető némi emberismerettel.

 

Egy használt iPhone vásárlás korántsem megugorhatatlan feladat, ám a felsorolt néhány dologra érdemes odafigyelni a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében. A negatív meglepetések rossz szájízt hagyva maguk után még inkább arra intenek, hogy a hasznát készülékvásárlás kerülendő. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne sikerülhetne jó állapotban levő, optimálisan működő készüléket kifogni, de ahogy mondani szokták, az ördög nem alszik. Vásároljunk tehát körültekintően akkor is, ha csak a használt készülékeket engedhetjük meg magunknak!


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*