FIFA 15 – hivatalos gépigény adatok

3 323 Megtekintés

Noha már a FIFA 14 is megjelenhetett tavaly a Sony és a Microsoft újgenerációs konzoljaira, a PC-s változatok esetében azonban az EA Sports csak az aktuális évadban alkalmazza első ízben az elképesztő képességekkel megáldott Ignite Engine-t, ami új korszakot nyit a focis sorozat történetében!

Örülhetnek a FIFA 15 PC-s rajongói, hiszen az Electronic Arts hivatalosan megerősítette, hogy az aktuális szezonban már ebben a változatban is igazi újgenerációs élmények várják a játékosokat. Ez sokaknak jó és rossz hírt is jelenthet egyszerre! Jót, hiszen a FIFA 15 végre olyan realisztikus grafikával pompázhat számítógépeken, amire már hosszú évek óta várunk, de rosszat is egyben, mert a hosszú esztendőkig kitartott barátságos gépigény is módosul. Ennek köszönhetően sokaknak gépújításra lehet szükségük ahhoz, hogy a legjobb formájában élvezhessék a játékot, de azért természetesen nem kell megijedni, a hivatalos rendszerkövetelmények alapján ugyanis a fejlesztők gondoltak a régi rajongókra, így a végeredmény gyengébb gépeken is elindul majd.

A FIFA 15 hivatalos gépigénye a következő lesz:

(Forrás: FIFA 15 PC – GameShop)

Minimum konfiguráció, amelyen a FIFA 15 már elindul:

Operációs rendszer: Windows 7/8/8.1 – 64-bit

Processzor: Intel Q6600 Core2 Quad @ 2,4GHz

RAM: 4GB

HDD: 15GB szabad hely

Grafikus kártya: ATI Radeon HD 5770 vagy NVIDIA GTX 650

DirectX: 11.0

Ajánlott konfiguráció, amelyen a FIFA 15 már teljes pompájában élvezhető:

Operációs rendszer: Windows 7/8/8.1 – 64-bit

Processzor: Intel i5-2550K @ 3,4GHz

RAM: 8GB

HDD: 15GB szabad hely

Grafikus kártya: ATI Radeon HD 6870 vagy NVIDIA GTX 460

DirectX: 11.0

Hogy mi indokolja a gépigény ilyen mértékű megnövekedését? Röviden és tömören az Ignite Engine megjelenése, ami az EA Sports újgenerációs grafikus motorjaként végre igazán szemkápráztató küllemet varázsol PC-n is a FIFA 15-nek. Ehhez az elképesztően realisztikus küllemhez pedig erőforrások is kellenek, így minél erősebb hardveren futtatjuk a játékot, annál részletesebb látványt tudunk kicsikarni belőle. Ennek megfelelően nem csak az animációk és a mozdulatok lesznek olyan valószerűek, mintha egy élő televíziós közvetítést néznénk, hanem megjelenhetnek végre olyan apróságok is, mint a pálya rombolhatóságának lehetősége, amelynek során a gyep például kikopik a sok becsúszástól vagy futástól. Az új grafikus motornak hála soha nem látott részletességben jelennek majd meg a képernyőn a focisták, de a stadionok kidolgozása vagy a közönség is olyan megvalósítást kapott, amelyek miatt a FIFA 15 büszkén rászolgált a valaha készült legszebb focis játék címére.

Azonban nem csak a grafika, hanem a játékmenet tekintetében is milliónyi apró újdonság vár ránk, amivel nem csak a küllem, hanem az élmény is igazi újgenerációs formát ölthet számítógépeken. A FIFA 15-ben például a jól ismert játékmódok és az aktuális évad sajátosságai mellett megjelennek az érzelmek, így végre megtudhatjuk, hogy mit is kell kiállniuk a pályákon a focistáknak, akik több mint 600 érzelmi reakcióra lesznek képesek a meccsek során. Ha például élünk a szintén újdonságként érkező test a test elleni küzdelmekkel – így vállazunk vagy az ellenfél játékosának a mezét húzzuk –, könnyedén csípős megjegyzéseket kaphatunk a többi játékostól, míg egy sikeres passz, vagy egy gól esetén baráti vállveregetés lesz a jutalmunk.

A FIFA 15 tehát idén végre PC-n is igazi újgenerációs élményekkel kecsegtet majd a rajongók számára, amit nem csak a szó szerint csodálatossá vált grafikában érzékelhetünk, hanem a játékmenet újdonságainak tekintetében is!

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*