Futás a szabadban – irány a természet!

1 933 Megtekintés

A húsz fok körül hőmérséklet nem csak a meleg, hanem a számos szabadtéri programlehetőség miatt is sokak számára okoz örömet. A nagykabátok lekerültével azonban legtöbben azzal szembesülnek, hogy a tél bizony nem múlt el nyomtalanul, és azok a fránya plusz kilók szoknyában, pólóban mégsem néznek ki olyan jól. De semmi ok az elkeseredésre, hiszen a futás a szabadban kiválóan alkalmas arra, hogy megszabaduljon a feleslegtől. 

Ha eddig csak a futógépen igyekezett tenni kondíciója és fittsége érdekében, itt az ideje, hogy lecserélje a konditermet a természetre, és útnak induljon a közelben. Választhatja a környező focipályát, vagy ha olyan szerencsés, hogy nagyobb zöldövezet mellett lakik, indíthatja  a napot egy kellemes félórás edzéssel. 

Ha úgy dönt, hogy a futás a szabadban mindennapjai részét képezi majd, nem lesz szüksége másra, csak egy jó futócipőre, és egy adag kitartásra. Ha már régen edzett, akkor fokozatosan álljon rá a mozgásra, s meglátja, szervezete néhány héten belül sokkal terhelhetőbb lesz, mint azt valaha is hitte.

A futás kifejezetten jó a hasi felesleg eltüntetésére, hiszen a kardio mozgásforma intenzíven égeti a zsírt. A futás a szabadban arra is kiválóan alkalmas, hogy kitisztítsa fejét a stressztől, és átgondolja teendőit. Az önmagára és egészségére fordított idő sokszorosan térül majd meg, érdemes hát erőt vennie magán, és belevágni az életmódváltásba!Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*