Mik lehetnek a gyermek migrén okai és hogyan lehet kezelni?

279 Megtekintés

A fejfájásos, migrénes panaszok gyakran már gyermekkorban jelentkeznek. Sok esetben nem ismertek az okok, de gyakran a feszültség, az iskolai vagy családi helyzetek okozta stressz állhat a háttérben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kicsik még igencsak megrémülnek egy migrénes rohamtól, a szikralátástól és a hasonló, ijesztő panaszoktól. Nem is feltétlenül mernek szólni a szülőknek, vagy ha igen, nehezen írják le, milyen fájdalommal küzdenek. Az elsődleges természetesen a kivizsgálás, és a szervi okok kizárása. Amint ez megtörtént, érdemes az alternatív gyógyászat irányába mozdulni, és akár a migrén piercing kínálta lehetőségek után érdeklődni.

A rendszeresen szedett fájdalomcsillapítók hozzászokást és a szervezet méregtelenítési munkájának megnehezítését hozhatják maguk után. A mellékhatások nyilvánvalóan kerülendők, ezért sokkal inkább megéri egy tartós eredményt hozó kezelésben, módszerben gondolkodni. A gyermekeknél jelentkező migrén a közösségben töltött időt pokollá teheti, de az otthoni nyugalomra is rányomhatja bélyegét a türelmetlenséggel és ingerültséggel társuló fájdalom-érzet.  Ebben pedig a migrén piercing kezelések is segíthetnek. 

A jól ismert piercing típus gyermekeknek is szúrható, ám nagyon fontos, hogy szülőként odafigyeljünk annak állapotára, a behelyezést követő kezelésére. Fontos megértetni a gyermekkel, hogy ne piszkálja folyton, és a gyógyulást követően is ügyeljen az ékszerre.

A migrén piercing behelyezését követően az Octenisept spray alkalmazása kifejezetten hasznos. A gyógyulási idő alatt az uszodák és a fürdők kerülendők. A seb gyógyulását elősegíti az is, ha nem piszkáljuk, mozgatjuk azt, és csak a teljes gyógyulást követően lehet kicserélni egy másik, az ízlésnek talán jobban megfelelő piercingre.

S hogy mire érdemes odafigyelni a gyermeknél? Ha a piercing helyén égő érzést tapasztal, a fül megduzzad, az érintett terület piros, lüktet, vagy netán genny jelentkezik, akkor a gyulladás kezelése azonnal megtörténik a szúrást végző szakembernél. A gyermekeknek szúrt piercing kapcsán tehát a gyerkőc együttműködése nélkülözhetetlen a gyógyulás időszakában.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az őszinte kommunikáció fontosságát. Ha bármi bántja a gyermeket, feszültséget okoz számára, arról jó, ha tudnak a szülők. Az érzelmek hevessége és a folyamatos stressz akár állandósuló fejfájásban is megmutatkozhatnak.Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*