Harkány környéki látnivalók – ezeket ne hagyja ki!

2 180 Megtekintés

A Villányi-hegység lábánál fekvő Harkány nevezetességei, valamint a környék természeti értékei miatt is érdemes a felkeresésre. Vallási jellegű építményei mellett a Zsigmond sétány, és az ott megtalálható Zsolnay alapanyagú szökőkút semmiképpen sem hiányozhatnak a felkeresendő helyszínek listájáról. Ha néhány napot van ideje a környéken eltölteni, akkor javasoltak a Harkány környéki látnivalók is, melyek szép számmal kínálnak programlehetőséget.

A gyógyvízben való fürdőzés után érdemes felkeresnie a siklósi várat, ahol többféle kiállítás és panoptikum is várja az érdeklődőket. A Malkocs bej dzsámi pedig a terület török kultúrájára utal, s nem hiányozhat a felkeresendők közül.

Talán említeni sem kell, hogy a környék remek borokkal várja a gasztronómia és borkultúra rajongóit. A Szabadtéri Szoborpark mellett a Bormúzeum igyekszik elkalauzolni az érdeklődőket a területen. S ha már a Harkány környéki látnivalók közt keresgél, természetesen nem maradhat ki hazánk egyik legszebb városa, Pécs sem.

Családi programként kitűnő választásnak bizonyul az Állatkert, de a Zsolnay Múzeum, a Kőtár, Idrisz baba türbéje, a Bazilika, többféle múzeum, és az Ókeresztény Mauzóleum is várják a turistákat.  Ha ideje engedi, a Harkány környéki látnivalók közt szenteljen akár több napot is Pécs nevezetességeinek megismerésére. Nem véletlen örvend a terület hatalmas népszerűségnek az utazók körében, hiszen gyógyvíz, borászat, történelem, kultúra és izgalmas programok, vagyis minden megvan itt, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséges.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*