Három dolog, amit tudni érdemes a hőszivattyúkról

1 096 Megtekintés

A hőszivattyúk az ingatlanok hűtéséről és fűtéséről is képesek gondoskodni. Ma már új építésű ingatlanok esetében nem is nagyon érdemes másban gondolkodni, amikor az építkezésre kerül sor. A legmodernebb otthonok ma már elképzelhetetlenek hőszivattyú nélkül, hiszen a vízmelegítéshez felhasználandó energia mintegy 75%-át a környezetből nyerik és csak 25%-ot a villamos hálózatból. Ennél takarékosabb megoldás nem igazán létezik.  Minden otthon fenntartása esetén elmondható, hogy a legnagyobb rezsiköltséget a fűtés és a vízmelegítés teszi ki. Ez az, amin mindenképpen spórolni kell, hogy gazdaságosan tudjuk fenntartani otthonunkat.

Alkalmazás szempontjából többféle előnnyel is bír a hőszivattyú. Lakások, épületek hűtésére és fűtésére, valamint a melegvíz előállítására is tökéletesen alkalmas, legyen szó új vagy használt ingatlanról. A hőszivattyú beszerelésével mentesülünk a bojler, a klíma és a kazán használatától. A már meglévő napelemekhez is praktikusan csatlakoztathatók, ám a Klíma szakáruház (klimaszakaruhaz.hu/hoszivattyuk) munkatársa szerint teljes felújítás esetén éri csak meg a hőszivattyú. Szintén a már meglévő okos otthon rendszerekhez csatlakoztathatók a hőszivattyúk, amely teljesen környezetbarát és költséghatékony megoldást kínál. Hőszivattyúk esetében érdemes tudni, hogy akár -20 Celsius fokos hőmérsékleten is tökéletesen működik.

A szakáruházban többféle megoldás közül is választhatunk. 1 fázisú és 3 fázisú hőszivattyúk megvásárlása is lehetséges attól függően, hogy mekkora energiaellátásról van éppen szó. A hőszivattyúkra jellemzően 2-3 év garancia jár, így biztosak lehetünk abban, hogy minőségi terméket vásárolunk meg. Az új generációs rendszerek olyan lakóingatlanokba is felszerelhetők, amelyek nem rendelkeznek külső kazánnal. Még -15 Celsius fok körüli külső hőmérséklet esetén is képes a névleges teljesítmény leadására a hőszivattyú. A hőszivattyúkat igény esetén fan-coil fűtőrendszerrel is kombinálhatjuk és az alacsony hőmérsékletű radiátorokkal is tökéletesen működik, emellett a padlófűtésben is hatékony segítséget nyújt. A rendszerhez akár termosztátot is csatlakoztathatunk, hogy a fűtést sokkal pontosabban vezérelhessük és a rendszert teljesen a felügyeletünk alatt tarthassuk. Érdemes vásárlás előtt szakember véleményét kérni, hiszen a hőszivattyúk esetében kiemelkedő fontosságú a szakmai hozzáértés megléte.

 

 

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*