Hasznos növények az irodába

4 100 Megtekintés

Amikor az irodai növényekről van szó, többnyire tisztában vagyunk azok jótékony hatásával, de vannak, akik még kételkednek abban, hogy ezek a növények képesek javítani a dolgozók egészségét és hatékonyságát, és hogy bármilyen stressz csökkentő hatásuk is lenne. A növények nemcsak a levegő páratartalmát tartják megfelelő szinten, hanem emelik a cég székhelyének szépségét is, maradandó, kellemes benyomást keltve.

Ahogy egyre több vezető ismeri fel a virágokkal díszített irodák jelentőségét, úgy kerül reflektorfénybe néhány erre alkalmas növény, sajátos jó tulajdonságainak köszönhetően. A lakberendezők az egész világon nagyjából ugyanazokat a növényfajtákat használják az irodák díszítésére. Ennek az az egyszerű oka, hogy ezek jól bírják a beltéri körülményeket. De honnan tudjuk, melyek a megfelelő növényfajták? Az egyszerű válasz a kérdésre az, hogy akkor választunk jól, ha megkérdezünk egy irodai növény-szakértőt egy kertészeti boltban. Egy szakértő fel tudja mérni a helyiségek adottságait, és meg tudja határozni, mely növények elégítik ki leginkább az igényeinket.

Az areca pálma talán legnépszerűbb irodai növény, elegáns kinézetének és kecses leveleinek köszönhetően. Az areca pálma nagyon szívós és sokoldalú növény, mely jól megbirkózik a beltéri körülményekkel. Különösen jól elvonja a fölösleges nedvességet a levegőből, ideális szinten tartva az iroda levegőjének páratartalmát, ezért remek társ, és nagyon sok irodában megtalálhatjuk.
A hosszúlevelű fikusz ideális irodai növény, ha elegendő helyet tudunk biztosítani dús levélzetének. Ez a hosszú levelű, arányos növény szép kiegészítője az iroda díszítésének, és jól illeszkedik a többi, hagyományos növényhez. Rokonával, a csüngőágú fikusszal együtt ez a nagy növény remek választás annak, aki javítani akarja az iroda levegőjének minőségét.

A sárkányfák családjához tartozó sávos dracéna rendkívül népszerű a lakberendezők körében, sokoldalúsága és gyönyörű lombozatának köszönhetően. Családjának többi tagja mellett ez a növényfajta is elegendő a levegő javításához, és szép díszítőeleme egy növényekkel betelepített irodának. A csüngőágú fikusz kislevelű- vagy benjámin fikusz néven is ismert, és kedvelt tagja a fikuszok családjának. Ezek az ideális irodai növények a zöld árnyalataiban pompáznak, és jól tűrik a beltéri mostoha körülményeket is. Ez a nagy és különleges növény bemutatótermek és bevásárlóközpontok díszítésére is alkalmas. A szobapáfrány már jó ideje kedvelt irodai növény. Különösen hasznos a levegő páratartalmának javításában, de a formaldehidet is kivonja a levegőből. Ezt a mérgező anyagot az irodai berendezések termelik. Bár nem virágzik, ez a könnyen felismerhető növény továbbra is nagyon keresett.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*