Hatásos méregtelenítés gyógynövények segítségével

2 377 Megtekintés

Az ünnepek nem a diétáról és a könnyű ételekről szólnak, így a bélrendszer komoly terhelésnek van kitéve ezekben a napokban. Ilyenkor olyan méreganyagok és salakanyagok maradhatnak bent a szervezetben, amelyek lassítják az emésztést, ezáltal kellemetlen emésztési panaszokat, hasi diszkomfort érzetet, hízást és rossz közérzetet okozhatnak.

A méregtelenítésben segítségünkre lehetnek az egyes növények, melyek elősegítik szervezetünk tisztulását és regenerálódását. A következő anyagcsere-gyorsító gyógynövények segítségével könnyedén megszabadulhatunk ezektől a kellemetlen problémáktól. Fogyaszd őket, ha úgy érzed szükséges!

A bíbor kasvirág (Echinacea Purpurea) nagy mennyiségben tartalmaz frukto-oligoszacharidokat, tisztítja a vért és a májat, és a hasznos Lactobacillusok számának növelésében is segédkezik. Fogyaszd tea vagy tinktúra formájában. A máriatövis (Silybum marianum)  enyhíti az emésztési, illetve epehólyagpanaszokat, de májvédő funkciója az igazán fontos, amely a szervezet méregtelenítésében játszik nagy szerepet. Csakúgy, mint a bíbor kasvirág, teaként és tinktúraként is fogyasztható.

A csalán (Urtica Dioica)  vízhajtó hatással rendelkezik, emellett pedig vérképző hatása is van, így akadályozza a méreganyagok felhalmozódását a szervezetben. Teaként fogyasztható, de több helyen a sóskához hasonlóan ízletes mártást készítenek a zsenge leveleiből. A kamillában (Matricaria Chamomilla)  található növényi savak beindítják az emésztési folyamatokat, illetve segítenek kimosni a szervezetben felgyűlt méreganyagokat. Puffadás, gyomorégés és teltségérzet esetén hasznos ez a gyógynövény, melyet már régóta a torokgyulladás hasznos ellenszereként ismerünk. Fogyaszd teaként!


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*