Hogyan fogyjunk le egészségesen?

2 702 Megtekintés

Sok ember küzd túlsúllyal, vagy súlyfelesleggel. Cégek alakultak sorra azzal a céllal, hogy üzletet csináljanak az emberek ez irányú vágyainak kielégítésére. A jó tanácsokat kínáló, fogyókúrás szolgáltatásokat, termékeket eladó vállalkozásoktól van tele az internet, a televíziós reklámok. Szinte már megzavarodik az ember, hogy melyik módszert, terméket válassza, melyik lehet sikeres és eredményes. Sok esetben néha károsabb egy-egy fogyókúra, mint amennyi haszna van valójában.

A legfontosabb, bármilyen módszert is választunk, hogy ésszel tegyük, úgy, hogy közben egészségesek maradunk.

Hogyan fogyjunk le egészségesen?

A szervezetnek szüksége van a megfelelő működéshez a kellő vitamin, ásványi és nyomelemekre. Arra kell törekednünk, hogy ezeket a fogyókúra során is megadjuk szervezetünknek. Nem szabad éheztetni magunkat, a szervezetünket.

A leghatásosabb fogyókúra méregtelenítéssel kezdődik. Nem is gondolnánk, mennyi felesleges adalékanyag, stb. van lerakódva a szervezetünkbe. Sok esetben kilókban mérhető.

A másik lépés az egészséges fogyás elérésében a megfelelő táplálkozás. Mindent ehetünk, de a mennyiség a fontos. Fontos, hogy ne éheztessük egész nap magunkat, és este „zabáljunk” be Rendszeresen, napi 5-6 alkalommal együnk keveset. Legyen benne gyümölcs, zöldség, csirkehús, hal, stb. Legyen változatos. Figyelve a megfelelő folyadékbevitelre, ami napi 1,5-2,5 liter között az ideális.

Az egészséges és hosszantartó fogyás legfontosabb eleme a rendszeres mozgás. Természetesen adottságainkhoz, testsúlyunkhoz megfelelő mozgásformát válasszunk. Kezdhetjük rendszeres sétával, vagy gyaloglással, ami idővel erősödik a tempóban, kerékpározhatunk. Áttérhetünk később a futásra, aerobikra, zumbára, úszásra, stb. A lényeg, hogy rendszeres legyen a mozgás. Minden nap legalább fél-1 órát mozogjunk. Itt is fontos a fokozatosság.

Ahhoz, hogy egészségesen fogyjunk le odafigyelés, mértékletesség és türelem kell, hiszen ha hosszú távú megoldást keresünk, az nem megy egy-két nap, hét alatt.

Ha fogyókúrás csomagokat, termékeket szeretnénk még mellé szedni, akkor pedig arra kell törekedni, hogy a legjobb minőségű, természetes készítményeket preferáljuk, hiszen az egészségünk a tét.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*