Hogyan növeljük a teret otthonunkban?

2 828 Megtekintés

A nagy, nehéz bútorok nagy lakásokhoz illenek, és azokban is férnek el. Ha aprócska lakás tulajdonosa vagy, ezekről a robosztus bútorokról jobb, ha lemondasz. Helyettük válassz könnyű, modern típusokat, azok között is a világos, pasztell vagy fényes színűeket favorizáld.

Egy magasra, ajtó vagy ablak fölé szerelt polcon elférnek a ritkán olvasott könyvek és a hasznos helyet sem foglalják. Ugyanígy teret spórolhatsz a “lábas” szekrény, az ágy vagy a kanapé alá rejthető fiókokkal vagy szekrénykékkel, praktikus ládákkal vagy tárolókkal. Ágyként – főleg akkor, ha egyszobás lakásban laksz, és nincs külön hálószobád – funkcionálhat egy összecsukható kanapéágy vagy szekrénybe rejthető alvóalkalmatosság is. Ha a belmagasság engedi, galériával szinte egy egész szobát varázsolhatsz magadnak.

Míg a sötét színek kicsinyítenek, addig a világos árnyalatok nagyítanak. Ha tehát kicsi a lakásod, felejtsd el a divatos fekete, bordó vagy királykék falakat, fess vagy festess inkább fehérre, világoskékre, vidám napsárgára vagy lányos rózsaszínre. A falakat vízszintesen díszítsd, ezzel nagyítva a teret.

Okosan elhelyezett tükrökkel sokat csalhatsz a lakás méretén optikailag. Ráadásul minél nagyobb egy tükör, annál nagyobbá varázsolja a teret. A méret mellett még a forma is nagyon fontos, inkább vízszintes, téglalap alakú vagy ovális legyen, mintsem kerek vagy függőleges. Ha kicsi a lakásod, jó, ha minél nagyobbak az ablakaid, vagy üveges az ajtód, hogy a fény szabadon járhasson-kelhessen az otthonodban. Világos, áttetsző függönyök engedjék be a természetes fényt és tartsák kívül a kíváncsi tekinteteket. Lógó csillár helyett plafonra szerelhető lámpát válassz, az ugyanis jobban bevilágítja a teret, ráadásul közvetlenül a mennyezetről.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*