Hogyan válasszunk babzsákfotelt?

2 704 Megtekintés
babzsák babzsák

Hogyan is születik a babzsák-szerelem? Amikor először süppedünk bele a feledhetetlen kényelmet biztosító babzsákfotelbe, akár egy barátnál, akár egy üzletben, bizony fennáll annak a veszélye, hogy soha többé nem érezzük magunkat kényelmesen semmilyen más ülőalkalmatosságban.

Azonban ahhoz, hogy az igen széles és felettébb színes babzsákfotel kínálatból tényleg a szívünk vágyát kiteljesítő darabot tudjuk kiválasztani, el kell dönteni, hogy tudunk-e elég időt és főként pénzt áldozni erre. Ha úgy gondoljuk, hogy valami egyszerű és éppen ezért olcsó darab is elegendő, hogy otthon is jól érezzük magunkat, akkor nagy csalódás is érhet minket.

A tökéletes darab megtalálásához, vagyis a babzsák “feeling” megvalósításához fontos szem előtt tartani a választáskor, hogy minőségi babzsákfotelek közt válogassunk. Két lényeges eleme a jó babzsáknak a strapabíró belső huzat, illetve a megfelelő mennyiségű és minőségű polisztirol gyöngy töltelék.

A belső huzatról semmiképpen sem érdemes lemondani, hiszen ha sokáig szeretnénk használni babzsákfotelünket, akkor jó, ha könnyedén tisztíthatjuk, és belső huzat nélkül ez igen nehézkes lehet. Természetesen a külső anyag is fontos, hiszen a lakás hangulatához illenie kell. A mennyei ülőalkalmatosság lelke pedig a töltőanyag, amely az igazi pihenést tudja biztosítani a test számára. A választáskor érdemes még a babzsák méretére is tekintettel lenni, de azért nem érdemes például felnőtt részére junior méretet választani, mert az olcsóbb és kisebb, hiszen nem is nyújtja azt a luxust, amit a felnőtt méretű darabok.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*