Hogyan zajlott a 29. Magyar Nagydíj?

2 205 Megtekintés
F1 F1

2014. 07. 27.-én délután kettőkor elrajtoltak a Forma1 pilótái a magyar Hungaroringen. Az első helyről a szombati izgalmas időmérő edzés eredményeként a Mercedes pilótája, Nico Rosberg indulhatott, míg “elfüstölt” autójának köszönhetően a másik Mercedes pilóta, Lewis Hamilton a bokszutcából kezdhette meg a versenyt. Az időjárás is igyekezett izgalmassá tenni a pilóták és a nézők számára is a versenyt, hiszen a rajtnál esős pályán kellett nekiindulni a 70 körös versenynek.

A futam izgalmakban gazdagon indult, a 23 körnél már másodszor érkezett be a safety car, hiszen Sergio Perez a Sahara Force India csapat pilótája összetörte autóját, így ki is esett. A 33. körben sajnos Sebastian Vettel vesztett pozíciókat egy csúnya megcsúszás, de szerencsésen csak kicsi falnak koccanás következtében. Ennek eredményeként Hamilton, aki addig is szépen menetelt előre, a negyedik helyre került, majd ügyesen letolta maga elől Daniel Ricciardo-t és Jean-Eric Vergne-t, így második helyen autózhatott Fernando Alonso mögött a 34. körtől.

Túl a 40. körön, mikor Alonso és Hamilton kerékcserére vonult,  az élre Ricciardo került, második helyen pedig Massa autózott. Az 51. körre Alonso nagyon jó köridőkkel a 2. helyre ért. Eközben Hamilton a 3. helyet foglalta el, mögötte pedig csapattársa Rosberg, aki kicsit sérelmezte, hogy nem kapta meg csapattársától az “előnyt” és vehette át a harmadik helyet. Az 54. körben Ricciardo már várta volna a kerékcserére behívást, hiszen harminc kört futott a fennlévő gumikkal, de csapata csak a következő körben adta meg számára az engedélyt, így kerékcsere után a negyedik pozícióban jöhetett vissza friss gumikkal.

Tíz körrel a vége előtt már kezdett igen szorossá válni az élmezőny, hiszen Rosberg friss gumikkal érkezett 7. helyre, majd a 61. körben ügyes manőverrel megszerezte a 4. pozíciót, és így lassan felsorakozott az első három helyen küzdő, vagyis Alonso, Hamilton, Ricciardo mellé. A 65. körben Ricciardo majdnem megszerezte Hamiltontól a 2. helyet, majd a 67. körben maga mögé utasította a Mercedes AMG Petronas pilótáját. Eközben Alonso számára a több mint 30 körös gumikkal az első hely megtartása igen sok erőfeszítést követelt az utolsó körökben, így nem csoda hogy Ricciardo a 68. körben elvette tőle az elsőbbséget. A 69. kör Alonso, Hamilton és Rosberg csatájáról szólt. Majd az utolsó körben, amíg a két Mercedes csapattárs egymással küzdött, addig Alonso kis előnyre tudott szert tenni, így Ricciardo mögött a 2. helyen érhetett célba. A 3. helyen Hamilton, a 4. helyen pedig Rosberg haladt át a célvonalon. A 29. Magyar Nagydíj változatos és izgalmas versenyt hozott a Forma1 pilótáinak és szerelmeseinek. Persze a legnagyobb élményt a második nagydíj győzelmét ünneplő Ricciardo-nak, a Red Bull Racing csapat versenyzőjének jelentette.

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*