Időszerű az autógumi cseréje!

2 261 Megtekintés

Bár a hét fok körüli hőmérsékletet már rég meghaladja a hőmérő higanyszála, mégis sokan vannak még, akik csak most gondolnak arra, hogy a téli autógumi cseréje bizony nem várathat tovább magára. Nem véletlen, hogy a jó idő beköszöntével a téli abroncsok helyett a nyáriak kerülnek fel a gépjárművekre, ugyanis miként nevükből is adódik, kifejezetten a tavasztól késő őszig terjedő időszakra megfelelőek ezek a típusok. 

A különbség nem csak az anyagösszetételben, a szilika adalékanyag mennyiségében rejlik, hanem természetesen a szemmel látható futófelületi kialakításban is. Míg a téli viszonyok között szükség van arra, hogy havas, jeges, latyakos útviszonyok között is megállják a helyüket az abroncsok, addig a megfelelő tapadást, úttartást, és aquaplaning elleni védelmet nyáron az erre alkalmas abroncsok biztosítják. 

Az autógumi cseréje nem mindenki számára egyértelmű. A tél közeledtével rendszeresen felhívják a figyelmet a téligumi fontosságára, de tavasszal ez már korántsem történik így. Tény pedig, hogy a téli abroncs bár nem veszélyes nyáron, de használata semmiképpen sem gazdaságos, hogy a kényelmes vezetési élményről már ne is beszéljünk. 

Amennyiben úgy döntene, hogy az autógumi cseréje nem történik meg a jó időben sem, úgy számolnia kell azzal, hogy a téligumi teljesen elkopik majd, mire ténylegesen indokolt lenne használata, a nagyobb fogyasztás, valamint a nagyobb menetzaj pedig további negatívumnak számítanak.Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*