Így változott az üveg ára az utóbbi években

1 541 Megtekintés

Ha lakásfelújításra, vagy a nyílászárók korszerűsítésére kerül sor, akkor nem mehetünk el az üvegezés feladatai mellett. A mindennapokban bármikor előfordulhat, hogy egy nyitva felejtett ablakot becsap a huzat, és máris hívhatjuk a szakembert. De mégis mennyit kell napjainkban azért fizetni, hogy új üveg kerülhessen a régi helyére? Az elmúlt évek árait górcső alá véve egyértelműen elmondhatjuk, hogy az árak sokat szelídültek, és ma már a mindenféle extra tulajdonsággal ellátott típusok is megfizethető árkategóriába tartoznak. S hogy mennyi az annyi? A legolcsóbb 3 mm-es 7000 Ft (Forrás: http://www.uvegezes.info/arinfo/), de beszerezhetünk katedrál üveget 23 ezer forintos áron, hogy a ragasztott biztonsági üvegek széles választékáról már ne is szóljunk.

 

A korábbi évekhez mérten egyre többen teszik le a voksot az olyan üvegek mellett, amelyek hőszigeteltek. A tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy ezek segítségével jelentős összeget spórolhatunk meg a fűtésen. Az üvegfelületek nélkülözhetetlenek a lakás bármely helyiségében, s ma már nem kell, hogy hőveszteséget is jelentsenek ezek a téli időszakban. A ragasztott biztonsági üveget lehet a leginkább borsos áron beszerezni, de az akár 24 ezer forintos árért cserébe valóban kimagasló színvonalat kaphatunk a pénzünkért.

 

S ha már üvegvásárlásról van szó, akkor nem mehetünk el a tükrök kínálata mellett sem.  A lakberendezési trendeknek megfelelően egyre több otthonban igyekeznek a lakók tükrök segítségével tágítani a teret, vagy éppen kiemelni a helyiségek egy-egy pontját. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a téli energiatakarékosság érdekében mindenképpen célszerű figyelmet fordítani a nyílászárók állapotára. Az elavult, silány minőségű, korhadt ablakok cseréjével szintén sokat tehetünk annak érdekében, hogy az ingatlan belső mikroklímája télen-nyáron megfelelő legyen. Akár az ajtó-és ablakszigetelés feladatait is érdemes szakemberre bízni, aki megvizsgálja az ablak záródásának biztonságát is. Sajnos tény, hogy a betörések egy része kifejezetten az ablakokon keresztül szokott történni.

 

A megfelelő szakember választásával megfizethető áron újíthatja fel ablakait, vagy cserélheti le a régi üvegeket korszerű, új alapanyagra.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*