Internetadó: visszavonás, vagy csak halogatás?

2 154 Megtekintés
internetadó internetadó

Az október végén robbantott bomba, miszerint lesz internetadó, igencsak mozgásba hozta kis hazánk lakosságának jelentős hányadát, hiszen a világhálón nemcsak néhány százan töltik idejüket. Az értetlenkedés, döbbenet, felháborodás és harag nemcsak szóban, hanem tettekben is utat talált, hiszen igen gyorsan tüntetők ellenkeztek a netadó bevezetése miatt.

Az ellenállásnak, vagy mondhatni “népharagnak” köszönhetően-e, vagy  netán más nyomásra, a kezdeti internetadó tervek hamar finomabb formába kerültek megfogalmazásra, hiszen elsőre mindenféle maximális fizetési plafon nélkül, megkezdett gigabytonként 150 forint megfizetéséről szóltak a hírek. Ez finomodott át egy felső határértékké, miszerint magánszemélyek havi 700 Ft, míg a céges előfizetések után havi 5 000 Ft összeggel nőnek meg a fizetési terhei az internethasználóknak.

Alig ocsúdott föl a mindennapi ember, már jött is a hír, hogy visszavonásra került a netadó. Sőt, kicsit úgy jött ki a történet a nagy magyarázkodások, no meg elemzések során, hogy nem is internetadóról volt szó, hanem a távközlési adó kiterjesztéséről. A nagy vihar ugyan elült, de a téma még mindig sokakat foglalkoztat, hiszen, ha egyszer már megfogalmazásra került egy új adó bevezetése, mi a biztosíték arra, hogy előbb, vagy utóbb nem lesz-e mégis beélesítve.

Az, hogy az internetadó még mindig napi téma most annak köszönhető, hogy a bevezetés helyett a nemzeti konzultáció lehetőségével él hazánk vezetése. Jövő év januárjában kerülne sor arra, hogy a demokrácia égisze alatt mindenki elmondhassa a véleményét e témában. Az, hogy ez most időhúzás, vagy ténylegesen komoly fordulat, az egyelőre a jövő kérdése.

 

 

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*