Ismeri a harkányi gyógyvíz hatásait?

2 330 Megtekintés

Magyarország rendkívül gazdag gyógyvizekben, így válassza bármely idegenforgalmi régiót is, biztosan talál néhány neves, igényesen kialakított, és ma már felújított gyógyfürdőt. Ezek egyike a Harkányi Gyógy-, és Strandfürdő, mely minőségi szolgáltatásokkal és fürdőzési lehetőséggel várja a pihenni vágyókat. Ha meg akar szállni, akkor itt (szallaskeres.hu) nézzen körül, elérhető árak, és széles kínálat várják!

A harkányi gyógyvíz 50-70 méteres mélységből tör a felszínre, és gyógyászati szempontból leginkább hasznos a benne megtalálható karbonit szulfid. A vízben az anyag kénhidrogén-gázzá alakul, innen a jellegzetes szaga annak. A vegyületet egyébként az 1860-as években fedezték fel, és mint kiderült, hogy mozgásszervi betegségek kezelésében kiválóan alkalmazható.

Az ilyen panaszokkal küzdő páciensek ízületi-, és gerincbántalmakban szenvednek, melyek ha túlsúllyal társulnak, komoly fájdalmakat képesek okozni. A gyógyvíz kéntartalma azért is rendkívül értékes, mert beépül a porcokba, ezzel csillapítva a fájdalmat, és lehetővé téve a mozgás visszanyert szabadságát.

A krónikus nőgyógyászati gyulladások, és az általuk okozott teherbeesési nehézségek is jól reagálnak a harkányi gyógykúrára. Amennyiben tehát az említett, sajnos napjainkban igen gyakori problémákkal küzd, érdemes elgondolkodnia a harkányi gyógyüdülésen. Szállások közel a gyógyvizekhez itt találhatóak, tervezze meg pihenését a világháló segítségével! Ízületei valósággal kicserélődhetnek, ha a már számtalanszor bizonyított hatóanyag-összetétel, és a komplexum nyújtotta kikapcsolódás mellett teszi le voksát.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*