Karácsonyi veszélyek: a túlköltekezés

2 301 Megtekintés
akciós ajánlatok akciós ajánlatok

Ingyen hitel. Hihetetlen akció. Kihagyhatatlan ajánlat. Vissza nem térő lehetőség. A legszebb karácsonyi ajándék”. Számos csábító szópár arra, hogy a lassan elhatalmasodó ünnepi hangulatban az ajándékozás örömét megélni kívánók fejetlenül belevágjanak egy-egy újabb hitelbe.

Bizonyított tény, hogy az emberek hajlamosak anyagi helyzetük ismeretében is túlköltekezni a Karácsony közeledtével. Természetesen ennek hatásait csak a következő évben érzik meg, és így még egy kisebb áruhitel, vagy személyi kölcsön is nagy gondokat tud okozni egy olyan háztartásnak, ahol élére kell állítani minden forintot.

Persze a bankok, pénzintézetek is partnerek abban, hogy legyen lehetősége mindenkinek arra, hogy mélyebben nyúljon a pénztárcájába, és a még meg nem keresett jövedelmét is elkölthesse az ember. A Karácsony előtt időszakban a nagyszerű ajánlatok dömpingje lepi el az embereket. Hazánk hitelintézetei idén év végén a hitelkártya-forgalom, a személyi kölcsön, illetve az áruhitel területén várnak erősödést, és ennek elérése érdekében sokféle eszközt be is vetnek.

A felelőtlen, nem átgondolt hitelfelvétel következményeire hívja fel a Magyar Nemzeti Bank a lakosság figyelmét az év végén indított kommunikációs kampányában. Külön tájékoztató füzet is készült “Tájékoztató az eladósodásról” címmel. A figyelemfelhívás mellett a fogyasztók védelme érdekében a Magyar Nemzeti Bank ellenőrzi, hogy az ajánlatok, akciók megfelelnek-e a jogszabályoknak, például a THM számítása, közzététele, a fogyasztók tájékoztatása a hitelfelvétel, a szerződéskötés előtt.

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*