Kertépítés házilag – kezdje el már most!

2 506 Megtekintés

Az otthonunkat övező környezet egyre nagyobb szerepet kap a jó idő beköszöntével. A szabadban töltött idő azonban csak úgy lehet teljes, ha odafigyelünk arra, hogy a kert is ízlésünknek megfelelően kerüljön kialakításra. Hála a szaküzletek széles kínálatának, a kertépítés házilag is kivitelezhető, ami valljuk be, jóval olcsóbb, mintha szakemberekre bíznánk ezt a feladatot.

A gyep kialakítása, valamint gondozása mellett célszerű a kültéri burkolás is, amennyiben ez még nem történt volna meg. Választhatóak térkövek, gyeprácsok, vagy a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő WPC teraszburkolat is, mely javasolt például a medence köré is, hiszen felülete csúszásmentes, és jól tűri az időjárás viszontagságait is.

Ajánlott már a tavasz első felében az automata öntözőrendszer telepítése, ehhez azonban minden más munkálattal ellenben  javasolt szakembert hívni, hiszen némi tapasztalatot igényel a feladat. Nem úgy, mint az egyr többeknél megtalálható tó, amely valóban a nyugalom szigete lehet. A kertépítés házilag e szempontból is kitűnő választásnak bizonyul, s az előre legyártott medence alapokhoz már csak növények és díszítő elemek szükségesek.

Ha a kertépítés házilag történik, akkor se feledkezzen meg a grillező-, és pirítóhelyről, mely kellemes családi és baráti összejövetelek színtere lehet, de a legkisebbek számára is kialakíthat játszóteret, homokozót. A konyhakert mellett szánjon időt az örökzöldek, valamint a virágok ültetésére is, a kép így lesz teljes a kertben!Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*