Keserűsó: a filléres csodaszer

3 969 Megtekintés
keserűsó keserűsó

A régi időkben a keserűsó, vagy más néven Epsom-só hashajtó hatása révén került be a gyógyításra használt készítmények sorába. Ma már hashajtóként csak méregtelenítő kúra során alkalmazzák, de gyógyító erejét a test különböző pontjain külsőleg még jobban lehet kamatoztatni.

Az olyan kellemetlenségek, mint például szálka, vagy rovarcsípés esetén a keserűsó nagy segítséget ad. Egyrészt kivonja a rovarcsípés miatt a bőrbe került mérget. Másrészt vízzel krémes állagúra keverve fellazítja a bőrt, így akár a fullánk, akár a szálka könnyedén eltávolítható. Persze nemcsak ilyen rossz élmények miatt érdemes a keserűsó bőrpuhító erejét kamatoztatni, hanem például a bőr megújítása érdekében masszáshoz, bőrradírozáshoz is kiváló eszköz.

A keserűsó csodaszere a napi robotban, vagy éppen rendszeres sportolásban elfáradt izmok ellazításának. Egy negyedórás keserűsós meleg fürdő ugyanis kitágítja az ereket, az izmok vérellátása ezáltal fokozottabbá válik, és emellett segíti a szervezet méregtelenítését is. A keserűsós fürdővíz nemcsak az izmok számára felüdülés, hanem rándulások, zúzódások, ficamok, netán aranyér problémák esetén is kiváló kezelés, mivel gyulladáscsökkentő hatást gyakorol a szervezetre.

Akik kedvet kaptak egy keserűsós, azaz magnézium-szulfátos, igazán relaxálós és bőrpuhítós fürdőhöz, azoknak el kell sétálniuk egy patikában, ahol 10 grammos kiszerelésben száz és kétszáz forint közti áron szerezhetik be maguknak ezt a tényleg olcsó és hatékony csodaszert.

 

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*