Kirándulás a Plitvicei-tavakhoz

2 388 Megtekintés

A tavasz kitűnő évszak ahhoz, hogy felkeresse a környékbeli országok nevezetességeit, látnivalóit. A nyári hőségben gyakori probléma, hogy a pihenésre szánt idő alatt legtöbben inkább töltenénk szabadidőnket az élményfürdőkben, strandokon, vízparton, mintsem az adott környéket barangolnánk be. A tavaszi napsütés, a kellemes hőmérséklet azonban ideális körülményeket teremt akár egy hosszú hétvége határainkon túl töltéséhez. 

A kirándulás a Plitvicei-tavakhoz remek választásnak bizonyul, ugyanis olyan páratlan élményben lehet része Horvátország e nevezetességét felkeresve, melyre garantáltan egy életen át emlékezni fog. Az országban megtalálható 7 Nemzeti Park közül a Plitvicei-tavak vidéke örvend a legnagyobb népszerűségnek. A mintegy 200 négyzetkilométeren elterülő park kitűnő lehetőséget teremt a túrázásra, és a természet szerelmeseinek garantáltan elnyeri majd tetszését a környék.

Többlépcsős vízesések, tavakon átívelő palló utak, erdei ösvények, gazdag állat-, és növényvilág – csak néhány azok közül a pozitívumok közül, melyek miatt érdemes úgy dönteni, hogy a tavaszi kirándulás a Plitvicei-tavakhoz történik majd. Nem ritkák a 30-40 méter magas vízesések, melyek páratlan látvánnyal örvendeztetik meg a kirándulókat.

Az UNESCO Világörökség listáján is helyet kapott természeti csoda minden évben rengeteg turistát vonz. A kirándulás a Plitvicei-tavakhoz nem csak tavasszal lehet igazán kitűnő választásnak, hanem egy-egy kevésbé tikkasztó nyári napon, vagy akár ősszel is. Fedezze fel Horvátország egyik legszebb területét idén Ön is!Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*