Kisállatok gyerekek mellé otthonunkba

3 147 Megtekintés

A papagájok nagyon szépek és mutatós ékei lehetnek lakásunknak. Lehet róluk gondoskodni, etetni itatni őket, ami a gyerkőcöknek jó tanulópénz lehet a felelősségről. Kifejezetten élénkek, különösen ha párban vannak, így unatkozni soha nem fogunk mellettük. Viszont ezzel párhuzamosan nagyon hangosak és cserfesek is, ami rém idegtépő lehet a nem alkalmas időpontokban. ki.

A szárazföldi teknős előnyei között mindenképpen meg kell említenünk, hogy a tévhitekkel ellentétben nem közömbösek gazdájuk és környezetük iránt. Megismerik a gazdájukat és figyelmesek is lesznek rá, odajönnek a terrárium üvegéhez és nem húzódnak vissza riadtan a páncéljukba. Kellemes társaságot nyújtanak meglehetősen nyugodt, de komótosan érdeklődő természetük miatt. Túl sokat játszani vagy foglalkozni vele nem igazán lehet, de ha gyermeknek szánjuk őt, akkor arra tökéletes, hiszen ő is egy élőlény, akinek igényei vannak, törődni kell vele és szeretni lehet.

Az amerikai csíkos mókus nem egy zajos állat, így amellett, hogy nagyon aranyos nem is megy az ember idegeire. Igényei sem túl nagyok, de nappali állat lévén nem árt ha kellemes, nem túl huzatos fényes helyre helyezzük el a ketrecét. Hátrányai között sajnos meg kell említenünk, hogy nem egy túl szelíd állat és bizony esetenként megharaphatja a gazdáját. Ennél fogva mindenkinek mérlegelnie kell, hogy milyen célból venne kisállatot, ha gyermekeknek szánjuk játszótársként, úgy lehet, hogy nem a legjobb választás.

A csincsilla igazi egyéniség. Eleinte zárkózott és félénk, de hogy ha elég kitartóan szelídítjük őt, akkor kifejezetten érdeklődő és barátságos kis kedvencünkké válhat. Híresen puha bundája miatt sokan szeretik a csincsillákat, jól lehet őket simogatni, dédelgetni. Fontos, hogy a csincsilla 10-15 évig él, így őt nem javasoljuk pillanatnyi szeszélyből megvásárolni. Törődést és szeretet igényel, mint minden élőlény, ugyanakkor picit körülményes a gondozásuk. Magas ketrecben kell tartani, mivel szeret ugrálni és tisztán tartása is folyamatos kötelezettségünk, mivel ha elhanyagoljuk, akkor nem csak elégedetlen és zajos, de büdös is lesz.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*