Komfortos iroda: gondoskodjunk dolgozóinkról!

3 283 Megtekintés

Az irodai munkával kapcsolatban általános tévhit, hogy jóval könnyebb, mint a fizikai munkavégzés. Sokan nem is gondolnak bele, milyen fárasztó is lehet a számítógép előtti, monoton feladatok végrehajtása, főleg abban az esetben, ha ezt nem megfelelő, elavult eszközökkel kell végrehajtani. Sok munkahely nem gondoskodik megfelelően dolgozói komfortjáról, és ez bizony a munkavállalók elkötelezettségén, munkakedvén és teljesítményén is nyomokat hagy.

Elég csak belegondolni, hogy a nyári melegben egy tetőtéri irodában kell  több ezer alkalommal ugyanazt az idegölő, adatrögzítő munkát végeznünk, miközben még egy ventilátor sem mehet a szobában, mert főnökünk aggódik az áramszámla miatt. A jó munkáltató gondoskodik róla, hogy kellemes hőmérsékletben végezhesse alkalmazottja a munkát, így egyrészt gyorsabban fog haladni, másrészt a munkája is sokkal pontosabb lesz.

Sok munkahelyen központi téma a megfelelő folyadékbevitel kérdése. Egyes munkáltatók szerint még a csapvíz fogyasztását is korlátozni kell, mind időben, mind mennyiségben. Ez a hibás észrevétel dolgozói elégedetlenséget és feszült irodai légkört teremt. Véleményem szerint a havi pár ezer forintos ráfordítás egy irodai italautomatára nem nagy költség, és a dolgozói elégedettségen is látványos javulást eredményez.

Ha dolgozóink kreativitására, ötletességére építünk, biztosítanunk kell nekik a munka közbeni  szellemi regeneráció lehetőségét. Erre rengeteg lehetőség van, nézzünk csak néhány példát: egy iroda melletti helyiségben elhelyezett csocsóasztal , melyen kollégáink pár meccset lejátszhatnak felfrissülésként, biztosan  jó hatással lesz ötleteikre!


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*