Körkép: Baranya megyei strandok

2 703 Megtekintés
strand strand

Mi kell a tökéletes nyárhoz? Sok napsütés, elegendő szabadság, egy jó nyaralás és persze fagyi meg strandolás! Sajnos nem mindenkinek adatik meg ez az összeállítás. Azért, ha az egész nyarat nem is tudjuk láblógatással eltölteni valami jó kis vízpart mellett, és a tengerparti nyaralás is csak álom marad, netán még a balatoni kiruccanásról is le kell mondani, azért néhány csobbanás egy jó strandon bele kell, hogy férjen a vakációba.

Azért mi magyarok nem panaszkodhatunk, még ha nincs is csodás tengerpartunk, mert a Balaton, a Velencei-tó, a sokféle fürdő, aquapark bőséges lehetőséget nyújt a kikapcsolódáshoz. Baranyában szintén könnyen talál a megyében élő, és a látogatóba érkező ember is magának olyan strandot, ahova visszavágyódik majd. Így például a pár éve új arculatot öltő Magyarhertelendi termálfürdő nemcsak nyáron, télen is nyitva áll a fürdőzni vágyók előtt. A belső épületben négy medencében lubickolhat kedvére gyermek és felnőtt, a nyári idényben pedig további hét kültéri medence gondoskodik az egész napos kikapcsolódásról. A Magyarhertelendi fürdő esztétikusan kialakított környezetében a medencék mellett étterem, kinti büfék, homokozó, szaunapark várja a látogatókat. Itt tényleg mindent megtalál az ember, ami egy feledhetetlen nap eltöltéséhez szükséges.

Ugyancsak nem olyan régen kezdte meg működését a megyében az Orfűi Aquapark, amely mozgalmas kikapcsolódásra vágyóknak kínálja szolgáltatásait, hiszen hét csúszda élményeit élhetik át a bátrak! Természetesen azoknak sem kell tétlenül üldögélni, akik a csúszdázás örömeit inkább átengedik másoknak, mert élménymedence, pezsgő-medence is van az aquaparkban. A legkisebbekről sem feledkeztek meg a tervezők, a gyermekmedence igazi élményt nyújt a piciknek számos vízi játékkal. Azok pedig, akik a sok fürdés mellett még mindig rendelkeznek feles energiával, ellátogathatnak a műfüves futballpályára, vagy lejátszhatnak egy röplabdamérkőzést. A természetközeli fürdőzést előnyben részesítők ugyancsak Orfűn, a Kistó Strandon találhatnak maguknak kedvükre való fürdőhelyet. Sajátossága ennek a strandnak, hogy nyíltvízi és homokos parttal rendelkezik, ahol a kisgyermekes családok számára is biztosított a nyugodt pihenés.

Baranya megye kedvelt fürdőhelye az ugyancsak még frissen felújított strandok körébe tartozó Siklósi fürdő, ahol igazán modern körülmények közt lehet kiélvezni a beltéri és kültéri fürdőzés minden élményét. A megyében még nagy forgalomnak örvend a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, ahol pont jövő hónap közepén, július 12-13.-án kerül sor a 2014. évi fürdőfesztiválra. Baranya megye strandjainak sorából nem szabad kihagyni a Szigetvári Fürdőt, ahol szintén színes szolgáltatásokkal várják a látogatókat, és a Sikondai Wellness Hotelt, valamint a Sellyei Termálfürdőt és strandot. Azoknak, akik Pécsre érkeznek, és nem szeretnének a városból messzebbre elutazni egy kis csobbanásra, sajnos idén nélkülözniük kell a Hullámfürdő retro hangulatot árasztó kültéri strandját, mely éppen felújítás alatt áll. Így csak a sportuszoda rész  üzemel, illetve a Pollack Strand feszített víztükrű medencéjében lehet Pécsett hűsölni az idei nyárban.

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*