Lakásfelújítás? A biztonsági ajtó se maradjon el!

1 246 Megtekintés

Ha sorra vennénk azokat a területeket, melyek lakásfelújítás kapcsán mindenképpen szót érdemelnek, akkor a nyílászárók kérdése mellett biztosan nem mehetnénk el. A minden szempontból kiváló nyílászárók hozzájárulnak a kellemes belső klíma megteremtéséhez és egyúttal az energiatakarékosság érdekében is sokat tehetünk segítségükkel. A biztonsági ajtó legalább olyan hasznos választás, mint a hőszigetelt üveggel ellátott ablakok, melyek bármely ingatlan esetében remek választásnak bizonyulnak.

 

Energiahatékonyság a mindennapokban

 

Legyen szó akár újépítésű, akár régebbi ingatlanokról, a rezsi minimalizálása minden esetben rendkívül fontos. Az évről-évre egyre inkább tapasztalható klímaváltozás sajnos szükségessé teszi, hogy erre kiemelt figyelmet fordítsunk, s ez nem csak télen, de nyáron is így van. Ugyan az újonnan épült ingatlanokba igény szerint már alapvetően kiváló hőszigeteléssel rendelkező nyílászárók kerülnek beépítésre, de használt lakásvásárlásnál jó eséllyel szükség lesz a cserére. A választás során érdemes azokat az ajtókat és ablakokat előnyben részesíteni, amelyek a hang-és hőszigetelés terén is kimagasló jellemzőkkel bírnak.

 

A Hisec tapasztalatai is azt mutatják, hogy az energiaárak az évekkel egyre magasabbak lesznek, ami sem a téli, sem a nyári energiafelhasználás ellenértékének nem kedvez. A silány minőségű, elavult nyílászárókon keresztül a hideg hónapokban távozik a meleg, s ennek következménye a huzat jelenség és a jelentős fűtés ellenére sem érezhető meleg. Nyáron akár hetekig tartó hőségriadókkal is számolhatunk, amikor a klíma használata nélkülözhetetlennek bizonyul. Kétség sem férhet tehát ahhoz, hogy az energiahatékonyság az ingatlan fenntartásában nélkülözhetetlen.

 

Biztonság: kezdje a nyílászáróknál!

 

Nem véletlen kapta a biztonsági ajtó elnevezést az a nyílászáró, mely napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. A többpontos záródási rendszerrel ellátott ajtók kertes házak esetén éppen úgy megállják a helyüket, mint a lépcsőházba nyíló ingatlanok esetében. Míg a családi házak esetében rendszerint a kerti kapu is útját állja az illetéktelen behatolóknak, addig a panelek és a társasházak esetében gyakran sok idegen megfordul közvetlen a bejárati ajtó előtt. Korántsem mindegy tehát, hogy mekkora figyelmet fordítunk értékeink és személyes terünk védelmére.

 

Profi beépítéssel a hőhidak ellen

 

Hallott már a hőhíd-jelenségről? A gyakran penészesedéssel és dohos szaggal is együtt járó probléma általában a sarkokban és a nyílászárók környékén üti fel a fejét. Az ingatlan hőszigetelése legalább olyan fontos szerepet játszik elkerülésében, mint a nyílászárók profi beépítése. Ha tehát lakásfelújítás során az ajtókat és az ablakokat cserélni szeretnénk, akkor a házilagos megoldások és a hozzáértés hiányában végzett csere helyett mindenképpen megéri szakemberek segítségét kérni. Ezzel nem csak a munkafázist rövidíthetjük le, de a profi kialakításban is biztosak lehetünk. Persze ehhez egy jó csapatot is találni kell, s az ajánlások útján történő választás mellett a céges weboldalak referenciamunkái is hasznos segítségnek bizonyulhatnak.

 

Megfizethetőség a biztonság területén

 

A napjainkban kapható biztonsági ajtók már elérhető árkategóriát képviselnek, és segítségükkel garantáltan távol tarthatjuk az illetéktelen behatolókat. Persze a kamerás megfigyelő rendszerek szerepe mellett sem mehetünk el, melyek magáningatlanok esetében is remek választások lehetnek. Érdemes több cég ajánlatival is megismerkedni, s az árakon túl a kapott minőséget is szem előtt tartani.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*