Meddig dübörög tovább a fővárosi lakáspiac?

1 334 Megtekintés

A fővárosban képzeli el jövőjét? Az oktatási-és álláslehetőségek sokak számára vonzóak, és akár az ország egészen távoli pontjáról is sokan döntenek úgy, hogy Budapesten jobb esélyekkel indulnak. Tény, hogy a fővárosi jövedelmek gyakran a vidéki városokban tapasztalhatóak sokszorosát teszik ki, és a szabadidő igényes eltöltésére is számos lehetőség akad. De mi a helyzet akkor, ha nem engedhetjük meg magunknak a saját ingatlan vásárlását? Mondjunk le terveinkről? Semmiképpen se, ugyanis a megfelelő céget választva, hosszú távon bérelhető lakást találhatunk, akár a belvárosban.

 

Az elmúlt években részben turisztikai célból, részben a rövid távú lakáskiadás érdekében minden korábbinál több kiadó ingatlannal találkozhatunk Budapesten. Mivel a lehetőségben komoly összegek rejlenek, ezért a befektetők is megrohamozták a fővárosi lakáspiacot. Ma már nem kell sokáig keresgélnünk annak érdekében, hogy kiadó ingatlant találjunk, ám korántsem mindegy az, milyen mellett tesszük le végül a voksot.

 

Az árak kétségkívül magasak, de sokan kifejezetten a prémium kategória iránt érdeklődnek. A bútorokkal és gépekkel tökéletesen felszerelt, felújított és jogilag is tisztán igénybe vehető ingatlanok iránti kereslet igen magas. Sokan vannak, akik kifejezetten a hosszú távú bérlés iránt érdeklődnek, hiszen nem szeretnének néhány hónap után másik lakást keresni. Ilyenkor jönnek képbe azok a cégek, amelyek a területen tevékenykedve kínálnak igényes lakásokat, szobákat, lakrészeket, minden ügyintézéssel együtt, megbízhatóan.

 

A profin karbantartott lakások iránt hatalmas keresletet az is alátámasztja, hogy sokan már akkor sorban állnak egy-egy ingatlan vagy szoba bérlet jogáért, amikor abban még laknak. Mindez azonban nem cél nélkül történik, ugyanis gyakran előfordul, hogy például családi okok, munkahelyváltás vagy egyéb váratlan történések apropóján a korábbi bérlő már saját helyére új lakót keres. Érdemes tehát tájékozódni, képben lenni, hiszen így könnyen lehet, sikerül álmaink lakását megkaparintani. A választás során a környék nagyon nem mindegy, és sokak számára az is szempont, hogy a munkahelytől, oktatási intézménytől milyen távol helyezkedik el az ingatlan. Stílusos, jól felszerelt lakások széles választékával találkozhat az interneten, érdemes időben elkezdeni a keresgélést.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*