Megjelent a Heroes of the Storm

2 779 Megtekintés

2015.június 2-án sok játékos álma vált valóra: a Blizzard hivatalosan is kiadta a Heroes of the Storm című játékát. Azt biztosan állíthatjuk, hogy az idei év egyik legjobban várt játékát vehettük kezünkbe, melyet a készítők a rájuk megszokott alapossággal alkottak meg. Aki kipróbálja a Blizz új üdvöskéjét, biztosan nem fog csalódni a játékgyártó óriás új programjában: hatalmas nagy fun ez a játék!

Maga a játék egy újabb MOBA: az ilyen stílusú programokban a játékosok egymás ellen, egy-egy hőst irányítva játszanak. A szimmetrikus térkép két végén találhatók a bázisok, melyeket hőseinkkel igyekszünk megsemmisíteni, így megnyerve a meccset. A játékstílus népszerűségét jól mutatja be a piacvezető League of Legends nevű játék sikeressége: milliók játszanak nap mint nap a szoftverrel és nem ritka, hogy dollármilliós nyeremények vannak a versenyeken, melyeket akár 50-60 millió ember is élő adásban követ.

Erre a jövedelmező piacra kíván betörni a Heroes of the Storm. A Blizzard előző játékaiból jól ismert hősöket irányíthatjuk, legyen szó akár a Starcraft egyik főgonoszáról, Kerrigan-ről, vagy a World of Warcraftból ismert paladinról, Utherről. A játék egyébként teljesen ingyen van, mikrotranzakciós formában kívánnak bevételre szert tenni a készítők. Egyik nagyon jó tulajdonsága, hogy minden, amit pénzért megvehetünk, a játékban szerzett aranyból is elérhető, ha sok időt fordítunk a játékra.

Maga a játékmenet igazán lebilincselő: kevés felkészüléssel, egyből a sűrűbe ugorhatunk. A pörgős, izgalmas csatákban mindenki megtalálja a szórakozását, aki kedveli a műfajt. A Blizzard igyekezett leegyszerűsíteni a játékot, de a taktikai és stratégiai mélysége végtelen. Ezért is lehet, hogy itt mindenki megtalálja, amit keresett: a kevés idővel rendelkező játékosok is jó mókára számíthatnak, a hardcore gamerek pedig akár az online versengésben is kipróbálhatják magukat.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*