Megtakarítási célok: a jövő anyagi biztonsága

2 630 Megtekintés
gyermekünk jövője gyermekünk jövője

A spórolás hosszú távú, eredményes megoldása a befektetés. Azok, akik megtehetik, hogy havi rendszeres jövedelmük egy részét elkülönítsék megtakarításként, leggyakrabban a jelen és a jövő anyagi biztonsága érdekében teszik meg ezt.

A befektetési, megtakarítási célok közt prioritást élvez a váratlan kiadásokra való spórolás, főként a keresőképtelenség idejére, vagy éppen az egészséggel kapcsolatos, előre nem látható kiadásokra. Az egyre bizonytalanabbá váló mindennapokban a nyugdíjas évekre való anyagi felkészülés is minél jobban teret nyer, és bizony egyre többen ismerik fel a gyermekük jövője érdekében való befektetések fontosságát is.

A gyermekek jövője szempontjából gyakori befektetési forma az egész életre szóló életbiztosítás, de a képzési rendszer átalakulásával párhuzamosan a képzési alapba, vagy képzéssel kapcsolatos életbiztosításba való rendszeres befizetések aránya is nő. A gyermekek jövője szempontjából történő megtakarításoknak több formája is létezik, úgy, mint a gyermek megtakarítási számla, a start program, illetve a gyermek megtakarítási program. A cél minden esetben az, hogy a gyermekünk majdan elérve azt az életkor, mikor döntenie kell, hogy mi szeretne lenni, ne ütközzön anyagi akadályokba.

A gyermekek jövőjének anyagi biztonságáról gondoskodó szülők, nagyszülők természetesen a legjobbat szeretnék választani a kínálatból. Ehhez két alapvető kritériumot kell mindenképpen szem előtt tartaniuk. Először is olyan típusú megtakarítást kell választaniuk, ahol a gyermek pénze biztonságban van, nincs rizikó. Másodszor legyen megfelelő “nyereség” is, ne csak félretegye a pénzt az ember, vagy akár az infláció miatt még rá is fizessen, hanem szaporodjon nagyobb összegű befizetések nélkül is a megtakarítás. Jelenleg a pénzügyi szakemberek a biztosítással kombinált befektetéseket ajánlják.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*