Mesébe illő játszóterek

3 183 Megtekintés
tuti játszótér tuti játszótér

Országszerte egyre több helyen készülnek szebbnél szebb játszóterek, melyek nemcsak színesek, érdekesek, de szerencsére egyre biztonságosabbak is. A sok csúszdás, többféle hintás, mászófalas, bújócskázós, sőt, a felnőttek örömére még szabadtéri fitnesz gépeket is felsorakoztató játszóterek mellett az országban van néhány olyan szabadtéri, már játszóparknak is nevezhető játszótér, melyekről a szülők is csak rébuszokba beszélnek.

Természetesen a legtöbb “tuti” játszótér a fővárosban van, de azért vidéken is találni a gyermeki játék kiéléséhez csodás terepet. Nagyon jó példa a vidéken található különleges játszóterekre a debreceni Ötholdas Pagony játszótér, mely mászóvárával, a legkisebbektől a legnagyobbak számára is élvezhető hintákkal, óriási füves területtel várja a játékos kedvű csemetéket. Az Ötholdas Pagony népszerűsége pedig nemcsak a szuper játékokban, az ősfás területben rejlik, hanem abban is, hogy közvetlen szomszédságában állatkert, vidámpark és még strand is található.

A vidéki mesés játszóterek sorában joggal kaphat helyet az egyediségét egyszerűségének és természetességének köszönhető Buba Éneke játszótér, mely Hévízen található. A pécsi, illetve Pécs környéki gyerekek számára a Kis fizikus játszótér nyújthat különleges élményeket. Ahogy a játszótér neve is garantálja, a nagyobb gyermekek a fizika törvényszerűségeivel ismerkedhetnek meg a szabadtéri időtöltés során. Persze a kicsiknek és szüleiknek sem kell unatkozva várni a nagyobb testvért, mert a kisebbeknek mesefigurás játékok, a felnőtteknek pedig a játszótér mellett közvetlenül elhelyezett kávézó biztosít békés kikapcsolódást.

A fővárosban is számos különleges játszótér várja a gyermekeket. A legkedveltebbek közé tartozik a Silvanus, a visegrádi Mátyás király, valamint a Hajógyári-sziget mesés játszótere. Ezeknek a játszótereknek a vonzerejét nemcsak a sajátos és korszerű játékok, az egyedi hangulat adja, hanem a jó levegő, a természet közelség és főként az, hogy az egész család számára kellemes kikapcsolódást tudnak biztosítani.

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*