Miért jók az online szerepjátékok (MMORPG-k)?

3 657 Megtekintés
World of Warcraft World of Warcraft

Kétségtelen, hogy napjainkban a vezető számítógépes játékkategória az MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game, magyarra fordítva “nagyon sok szereplős online szerepjáték”). Az ilyen játékokban lehetőségünk adatik, hogy barátainkkal, ismerőseinkkel együtt kalandozhassunk akár egy középkort idéző, sötét hangulatú fantáziavilágban, akár a hideg világűrben kutatva idegen életformák után.

Jelenleg az mmorpg programok között piacvezető a World of Warcraft. Az idén tizedik születésnapját ünneplő program évek óta játékosok millióit szegezi a monitor elé. Sokszínű karakterek, dinamikusan jelentkező új fejlesztések és mély, lebilincselő történet húzódik sikerének hátterében. Azonban ahhoz, hogy karakterünkkel Azeroth mesés földjére léphessünk, mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk: az alapjáték árának kifizetése után minden hónapban tizenhárom euró (azaz 3900 forint) havidíjat kell fizetnünk.

Aki olcsóbb online játékot keres, annak remek alternatívát nyújt a Rift nevű játék. Ez az ingyenes, mikrotranzakciókra épülő játék hasonló mélységekkel rendelkezik, mint az előzőekben említett WoW. Előnye, hogy kifejezetten szép, a kor igényeinek megfelelő grafikával rendelkezik, azonban futtatásához erősebb gépre lesz szükségünk. A játékos-játékos elleni harc igazi erőssége a programnak, amennyiben főként élő személyekkel szeretnénk küzdeni, akkor feltétlenül próbáljuk ki a szoftvert.

Az említett két játék legnagyobb hátránya, hogy szinte minden szabadidőnket lefoglalja. A kevesebb idővel rendelkező, de mégis online játszani szerető embereknek készült a Path of Exile játéka. A játék jellemzője, hogy pár percre is érdemes bejelentkezni. Továbbá páratlan mértékű lehetőségeink vannak karaktereink fejlesztésére, sőt az egyedi aktív és passzív képességrendszer olyan lehetőségeket nyújt, amit egyetlen másik mmorpg sem mondhat el magáról.


1 Comment on Miért jók az online szerepjátékok (MMORPG-k)?

  1. Én legtöbbet a Drakensang Online MMORPG-vel játszom. Igaz sokszor van bug de már megszoktam ;)Szerintem úgy a legjobbak a szerepjátékok ha nem egyszerűen olcsók, hanem ingyenesek és minden egyéb ami benne van, esetleg fizetős szolgáltatások azok csak opcionális dolgok. Szerintem nagyobb közösséget ami tényleg megfelel egy MMORPG-nek csak ilyen módon lehet építeni.

Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*