Miért kell és melyik a legjobb androidos vírusirtó?

2 297 Megtekintés

Napjainkban a vírusvédelem mellett akkor sem mehetünk el, ha okostelefonokról van szó. Az Android igenis sérülékeny, és ezzel saját adataink, valamint a telefonon tárolt fájlok védelme érdekében mindenképpen foglalkozni kell. Az tehát nem is kérdéses, hogy a vírusirtó telepítése szükséges. De vajon melyik bizonyul a leginkább megbízhatónak? 

A Google Play áruházban rengeteg vírusirtóval találkozni. Hogy ne kelljen egyesével próbálgatni azokat, a Mobilefanatics.hu górcső alá vette az alkalmazásokat. A CM Sercurtity többszörös AV-TEST győztes, ezért színvonalához kétség sem férhet. A 360 Security szintén nagy népszerűségnek örvend, de az AVG Antivirus iránt is sokan érdeklődnek, talán nem véletlen.

A vírusirtó telepítésére már csak azért is érdemes odafigyelni, mert az okostelefonokra észrevétlenül rögzülő vírusokkal jelszavaink, vagy banki kódjaink sincsenek biztonságban. Ha nem szeretnénk ezeket, vagy pikáns fotóinkat illetéktelen kezekben tudni, akkor a készülékvásárlás után azonnal érdemes vírusirtót telepíteni.

Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni a megelőzés és védekezés fontosságát. A hackerek ugyanis úgy végzik tevékenységüket, hogy a vírusok jelenlétére vírusirtó hiányában semmi nem hívja fel a figyelmet, csak utólag tapasztaljuk a kellemetlenségeket. A megfelelő, rendszeresen futtatott vírusirtó segítségével azonban nem csak sok bosszúságnak vehetjük elejét, de a számunkra fontos adatokat és információkat is megtarthatjuk saját magunk számára. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a rosszindulatú alkalmazások mind nagyobb számban vannak jelen, megéri tehát ügyelni az okostelefon védelmére. Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*