Mik a biztonságos betegszállítás szabályai? Íme az erről szóló törvény.

2 081 Megtekintés

Orvosi vizsgálatokra, kórházi tartózkodásra, vagy komoly betegség esetén akár külföldi utazásra, neves szakemberek felkeresésére is bármely korosztály számára szükség lehet. A betegszállítást nem mindenki tudja saját maga megoldani. Az autó hiánya, vagy a családtagok elfoglaltsága mind indokolhatják, hogy a betegszállításban rejlő lehetőséget használjuk ki. De mégis milyen szolgáltató mellett érdemes dönteni? Elegendő, ha mindössze a szállítást oldja meg egy sofőr, vagy ez kevésnek bizonyul?

Ha betegségről van szó, akkor mindannyian jól tudjuk, hogy a kiszolgáltatott helyzetben a lehető legnagyobb kényelem és odafigyelés az elvárt. Nem mindegy az sem, hogy milyen környezetben történik a betegszállítás, pláne akkor, ha fekvőbetegről, rokkantról vagy hosszú utazásról van szó. A professzionális betegszállító cégekre vonatkozó törvény részletesen tájékoztat arról, hogy milyen feltételeknek kell megfelelniük azoknak a szolgáltatóknak, melyek valóban területük legjobbjaiként állnak az érintettek rendelkezésére.

Sokan ismerik azt a fajta betegszállítási módot, amikor több páciens is begyűjtésre kerül a városban, s ha mindenki számára befejeződött az egészségügyi intézményben a vizsgálat, akkor történik meg a hazaszállítás. Ez a lehető legrosszabb választásnak bizonyul akkor, amikor egyébként is a betegséggel és a fájdalmakkal kell küzdeni. Ha tehát a területen keresgél szakembereket, akkor kizárólag olyan cég mellett érdemes letenni a voksot, amely egyszemélyes utazást tesz lehetővé, s ehhez kiválóan képzett mentősök és mentőtisztek nyújtanak segítséget.

Akár szakorvos jelenlétét is igényelheti, ami bizonyos esetekben valóban nélkülözhetetlennek bizonyul az utazás során. Ha családtagja vagy barátja nem tudja elkísérni, akkor sem kell attól tartania, hogy magára marad, hiszen akár a vizsgálatok végéig Önnel lehetnek a szakemberek. A betegek számára gyakran igencsak megterhelő a vizsgálatra, majd a leletre való várakozás, a sorban állás. A területen kiemelkedő szolgáltatást nyújtó cégek ezek kapcsán is a páciensek kényelmét és biztonságát szolgálják.

A megfelelő felszereléssel rendelkező mentőszállító akár hosszú távú utazás, külföldi szakember látogatás és vizsgálatok alkalmával is megállja a helyét. Amikor egészségügyi problémákról van szó, akkor a mihamarabbi felépülés és a betegség idejének minél kényelmesebbé varázsolása a cél. A professzionális betegszállító szolgáltatók mindezt elsődlegesnek tartják.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*