Mikor kell lecserélni a nyári gumit?

3 002 Megtekintés

Az ősz, a csapadékos időjárás, a hideg beköszöntével előre kell gondoskodni gépjárművünk felkészítéséről is. Ilyen a fagyálló folyadék, az olajcsere mellett a nyári gumik lecserélése is.

Fontos, hogy időben lépjünk, és cseréltessük le a nyári gumikat, hiszen az időjárás szeszélyessége miatt nem lehet előre tudni, milyen ősz előtt állunk.

Ebben az időszakban az elmúlt esztendők tapasztalatai alapján elmondható, hogy megnő azon közlekedési balesetek száma, ahol a gépjármű megcsúszik, vagy irányíthatatlanná válik egy csúszós úton történő fékezés, manőverezés következtében. Ezek elkerülhetőek lehetnének, ha a gépjármű tulajdonos időben lecserélteti a nyári gumikat az autóján.

Jó tudni, hogy ha tartósan 7 Celsius fok alá süllyed a hőmérséklet, már érdemes átváltani a téli, vagy esetleg négy évszakos gumiabroncsra.

A szervizek, a gumicserével foglalkozó cégek is azt javasolják, hogy már akár szeptember végétől érdemes felkészíteni autónkat a hideg, megváltozott időjárási viszonyokra. Tapasztalat, hogy mindenki az utolsó percre hagyja a cserét, és sokan már akkor rohannak hozzájuk, amikor már leesett a hó.

Ha esetleg a nyári gumik helyett meglévő, korábbi téli abroncsokat szerelünk fel, mindenképpen ellenőrizni, ellenőriztetni kell annak kopási állapotát, illetve fontos, hogy odafigyeljünk arra is, hogy elkerülve az esetleges aszimmetrikus kopást 10 ezer kilométerenként érdemes az abroncsokat a tengelyek között rotálva lecserélni.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*