Milyen beltéri ajtót érdemes panelba vásárolni?

1 678 Megtekintés

A panel lakások zömében sajnos folyamatosan a helyhiánnyal küszködünk. Az ajtószárny illetve az ajtószárnyak kinyitásához sokszor nincsen elég hely, sokszor az ajtóréseken átpasszírozva közlekedünk egyik helységből a másikba. Ha az ajtók mögötti helyet is kihasználjuk és dobozokat teszünk oda, akkor az még ront is a helyzeten. Érdemes ilyen esetekben a harmonika ajtók mellett dönteni vagy egy tolóajtót választani.

Több fajta tolóajtó közül is választhatunk. Léteznek a falba futó tolóajtók, ezek foglalják a legkisebb helyet. Illetve gondolkodhatunk olyan tolóajtó megoldásban is, amely akár utólag is könnyedén beszerelhető, ezekben az esetekben a fal előtt futnak a tolóajtók. A falba futó megoldás természetesen elegánsabb és praktikusabb megoldás, de azt érdemes már építkezéskor kiválasztani. A falfülkéket már építkezéskor kialakítják gipszkarton segítségével. A tolóajtók egy sínen futnak, amely felül van elhelyezve. Lehet szinkron vasalatot is felszerelni, ilyenkor a két ajtószárny egyszerre is mozgatható. A másik megoldás a harmonikaajtó, amely szintén sínen gurul. Mivel fel van függesztve, így a pántokat egyáltalán nem terheli meg és könnyedén mozgatható. A harmonikaajtó szárnyai egymásra záródnak, ezért az elnevezés is. Létezik egy másik típusa is, ilyenkor teljesen egymásra tolhatók a szárnyak. Ez praktikusabb, hiszen a harmonika ajtók szárnyai el tudnak tűnni a falban így esztétikus megoldást nyújtanak.

A Szalafa tolóajtó a modern otthonok tervezése során nagy segítséget nyújt minden tulajdonosnak. 1989 óta kapható az ECLISSE tolóajtó, amely időtálló anyagból készül. Érdemes a cég többi termékét is megtekinteni, ha nem egy vére szeretnénk üzemképes ajtót választani. Egyszárnyú tolóajtók, kétszárnyú tolóajtók és egymás mellé csúsztatható tolóajtók is választhatók a széles termékkínálatból. Bizonyára mindenkinek fontos, hogy minél nagyobb hely legyen a panel lakásban, így érdemes a tolóajtók vagy a harmonikaajtók mellett dönteni. Természetesen egy erkélyhez is fel lehet szerelni a tolóajtókat, hiszen a modern lakásokban ez ma már elengedhetetlen. A biztonsági üvegfelületek és az esztétikus ajtók minden otthonban jól mutatnak.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*