Milyen hatásai lehetnek a szervezetre a rooibos teának?

494 Megtekintés

A rooibos tea egyre gyakrabban megtalálható az üzletek polcain. Kevesen tudják azonban, hogy ténylegesen nem egy teáról van szó esetében, hanem egy gyógynövényről. A vörös teaként is nevezett ital egy dél-afrikai gyógynövényből készül. A teljesen természetes alapanyag földes, mégis finom ízzel rendelkezik, és teljesen koffeinmentes. Így azok számára is ideálisnak bizonyul, akik kerülnék a koffeint, de a teázás élményéről mégsem mondanának le.

Számos pozitív hatást tulajdonítanak az élénkvörös színű rooibos teának. A benne megtalálható C-és E-vitaminnak köszönhetően erősíti az immunrendszert. Antioxidánsai segítenek az egészség megőrzésében, sőt, a sebek kezelésében is fontos szerep juthat neki. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minimalizálja a sérült szövetek mennyiségét. Ezt úgy éri el, hogy serkenti a bőr vérkeringését, és így a új sejtek gyorsabban képződnek.

A feszültséggel teli mindennapokban megéri néha lassítani egy kicsit, és teázni. A rooibos tea ideális választás lehet az idegesség mérséklésére, ugyanis flavonjai enyhítik az idegességet, csökkentik a szorongás és a depresszió jeleit. Rendszeres fogyasztásával az emésztés is élénkíthető, így a jobb közérzet érdekében téve.

Nem csak belsőleg, hanem külsőleg is kitűnő szolgálatot tesz a teafajta. Ha a meleg teát felvisszük a hajra, és egy órát rajta hagyjuk, akkor a fejbőr egészségessé válik, és a hajhullás is megakadályozható ilyen módon. Persze nem mehetünk el a rooibos tea szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatása mellett sem. Antioxidánsai és E-vitaminjai segítenek a szívbetegségek megelőzésében. Mivel a tea élénkíti a vérkeringést, így a sejtek mindegyikét megfelelő mennyiségű oxigénhez képes juttatni, így elejét véve a vezető halálozási oknak számító agyvérzésnek és szívrohamnak.

Kevesen tudják, de az egészséges fogsor érdekében is sokat tehetünk a rooibos tea fogyasztásával. A teafajta ugyanis gátolja azoknak a baktériumoknak jelenlétét, melyek a fogkő és a fogszuvasodás kialakulásában szerepet játszanak. Elő tehát a teásbögrékkel, és próbálja ki az ízletes, testet-lelket jótékonyan befolyásoló alapanyagot! A teázás egyfajta szertartásként törheti meg a rohanó mindennapokat, lelki kiegyensúlyozottságot teremtve.Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*