Milyen téglából építkezzünk. melyik a legjobb, melyik a legolcsóbb?

4 613 Megtekintés

Végre sikerült megteremteni az anyagi hátteret a saját otthon kialakításához? Az építkezés sok örömmel jár, de ugyanakkor számos olyan kérdést is felvet, amelyek megválaszolásához nem árt szakemberhez fordulni. Természetesen a végső döntést a választandó alapanyagokról és rendszerekről minden esetben Önnek kell majd meghoznia, így nem árt, ha tisztában van az építkezéskor használatos anyagok előnyeivel, hátrányaival. 

A legtöbb családi házat az úgynevezett Porotherm téglából építik (bővebben: http://www.dalostuzep.hu/porotherm-tegla), mely széles választékban van jelen a piaci kínálatban. Mielőtt azonban egyértelműen az árak alapján döntene egyik vagy másik típus mellett, nem árt tudnia, hogy a funkciót is érdemes szemügyre vennie. 

Az épület sajátosságai, a falakban felszálló nedvesség elvezetése szempontjából sem mindegy milyen tégla típust választ a pince kialakításakor, válaszfalként, vagy a valóban nagy terhelésnek kitett teherhordó falak esetében. A szakember tapasztalata természetesen nélkülözhetetlen, hiszen ő rendelkezik azokkal az ismeretekkel, melyek a legjobb választáshoz szükségesek.

Nem csak az időtálló minőség, vagy a hőszigetelő képesség fontos szempontok a tégla kiválasztásakor, hanem az egyéb épületfizikai jellemzők is.Érdemes arra is gondolni, hogy esetleg néhány évtized múlva ráépítések válhatnak szükségessé a gyermekek növekedésével, a teherbíró képesség tehát egyáltalán nem elhanyagolható a falak alapanyagának kiválasztásakor. Forduljon megbízható szakemberhez, aki tapasztalatával és tudásával segítheti egy olyan otthon megteremtésében, amely minden szempontból elnyeri majd tetszését!Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*