Milyen videokártyát vegyek? Egy rövid összehasonlítás.

1 881 Megtekintés

Videokártya vásárlás előtt állsz, de nem tudod, milyet lenne érdemes beszerezni? Még az elektronikai kütyük szerelmesei számára is komoly gondot okozhat a választás, hiszen a processzor mellett gyakran okoz fejtörést a videokártya is. A piaci kínálatban rendkívül sokféle típussal találkozhatunk, és a régebbi generációs fajták mellett rengeteg új generációs is helyet kap a webshopok ajánlatai között. Az eltérő hűtéssel, különféle árkategóriában kapható videokártyák kapcsán is gyakori cél szokott lenni, hogy hosszú távon is működőképes megoldást válasszunk. Sokakban merül fel a kérdés, hogy vajon milyen színvonal lenne a leginkább megfelelő. Az akciós árak bővebben itt: https://www.konzolokszervize.hu/pc/videokartya érhetőek el, így talán némileg könnyebb lesz a döntés.

 

Ha minden fillér fontos, akkor a Radeon R7 250X még éppen megfelelő lehet, ám érdemes tudni ezzel kapcsolatban, hogy mindössze a régebbi játékokhoz bizonyul alkalmasnak, a legtöbb népszerű azonban csak alacsonyabb felbontáson fut segítségével. Ha picit többet rá tudsz szánni, akkor az R7 260X 2GB-os modell már sokkal jobbnak számít, hiszen teljesítménye meghaladja az előzőt. A Radeon R9 270 és a 280 segítségével Full HD felbontáson mennek a legújabb játékok is, ám a képjavító beállítások kapcsán azonban még mindig kell némi kompromisszumot kötni.

 

Körülbelül 90 ezer forint környéki árkategóriában találhatunk rá azokra a videokártyákra, melyekkel már a legújabb játékok is 1920×1080 pixel, vagy akár ennél nagyobb felbontással futnak. A Geforce GTX 960 grafikus kártya nem csak teljesítményében bír a korábbiaknál kedvezőbb paraméterekkel, de a fogyasztás területén is. Azoknak, akik nem érik be, csak a legjobb minőséggel, a Geforce GTX 970, a GTX 980 vagy a Radeon R9 290X javasolt. Egyedi hűtéssel százezer forint környékén bukkanhatunk rá új kedvencünkre, mellyel garantáltan elégedettek lehetünk. Az online rendelés kényelmét kihasználva most minden korábbinál kedvezőbb áron szerezhetjük be a szükséges videokártyát, hogy a gép minden tekintetben igényeinknek megfelelően, a legjobb teljesítménnyel szolgálja kikapcsolódásunkat. Megéri a jobb minőség mellett letenni a voksot, hiszen ez biztosan hosszú távon áll majd kifogástalan színvonalon rendelkezésünkre.

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*